Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

Hozzávalók, calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

  • 40 dkg csirkemell,
  • 1 kg alma,
  • 40 dkg burgonya,
  • 2 db tojás,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 1 kávéskanál liszt,
  • provence-i fűszer,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • csirkefűszer,
  • 1 dl calvados

 

Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

 

A calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel recept elkészítése

 

Az almát megmossuk, kimagozzuk, közben cukrot karamellizálunk. Beletesszük az almát, elkezdjük főzni, kevés provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk. A csirkemellet kifilézzük, felszeleteljük, kicsit klopfoljuk. Fűszerezzük csirkefűszerrel, ami egy speciális keverék, kimondottan csirkés ételekhez. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a keményítőt. Sót ízlés szerint teszünk bele, kevés vágott petrezselymet is adunk hozzá. Kézzel összekeverjük, abban az esetben, ha nagyon vizes a burgonya, lisztet kell hozzátenni. Ezután kisütjük.

A megfőtt almát pürésítjük, néhány gerezd almát sütni kezdünk, majd felöntjük pürével, s ráöntjük a calvadost. A calvadoshoz aktuális árakat és választékot itt találnak.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válasszon, készítse el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.