Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell,
  • 1 kg alma,
  • 40 dkg burgonya,
  • 2 db tojás,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 1 kávéskanál liszt,
  • provence-i fűszer,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • csirkefűszer,
  • 1 dl calvados

 

Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

 

Az almát megmossuk, kimagozzuk, közben cukrot karamellizálunk. Beletesszük az almát, elkezdjük főzni, kevés provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk.

A csirkemellet kifilézzük, felszeleteljük, kicsit klopfoljuk. Fűszerezzük csirkefűszerrel, ami egy speciális keverék, kimondottan csirkés ételekhez.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a keményítőt. Sót ízlés szerint teszünk bele, kevés vágott petrezselymet is adunk hozzá. Kézzel összekeverjük, abban az esetben, ha nagyon vizes a burgonya, lisztet kell hozzátenni. Ezután kisütjük.

A megfőtt almát pürésítjük, néhány gerezd almát sütni kezdünk, majd felöntjük pürével, s ráöntjük a calvadost.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.