Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

A calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel recept hozzávalói

  • 40 dkg csirkemell,
  • 1 kg alma,
  • 40 dkg burgonya,
  • 2 db tojás,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 1 kávéskanál liszt,
  • provence-i fűszer,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • csirkefűszer,
  • 1 dl calvados
Calvadosos csirke almával

Calvadosos csirke almával

 

A calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel recept elkészítése

 

Mai csirke: azaz, mire jó a calvados? Rendben, italnak sem utolsó, sőt. Most más szerepkörbe kerül, természetesen. Nézzék meg, mi sül ki ebből a receptből, és természetesen készítsék el Önök is így!

A mai konyhai munkamenet is a szokott módon kezdődik, azaz az almát megmossuk, kimagozzuk, közben cukrot karamellizálunk. Beletesszük az almát, elkezdjük főzni, és kevés provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk. A csirkemellet kifilézzük, felszeleteljük, egy kicsit klopfoljuk, de nem nagyon. Ezután fűszerezzük csirkefűszerrel, ami egy speciális keverék, kimondottan csirkés ételekhez. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Mindezek után a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a keményítőt. Sót ízlés szerint teszünk bele, valamint kevés vágott petrezselymet is adunk hozzá. Kézzel összekeverjük, abban az esetben, ha nagyon vizes a burgonya, lisztet kell hozzátenni. Ezután kisütjük.

A megfőtt almát pürésítjük, néhány gerezd almát sütni kezdünk, majd felöntjük pürével, s ráöntjük a calvadost. A calvadoshoz aktuális árakat és választékot itt találnak. Remek kis étel készült a Mit főzzünk ma? konyhájában, reméljük, Önök is elkészítik így!

 

Egy másfajta almás receptet itt tudnak megnézni!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.