Ceruzababsaláta bélszínjavával

A ceruzababsaláta bélszínjavával recept hozzávalói

  • 60 dkg bélszínjava,
  • 80 dkg ceruzabab,
  • 20 dkg lilahagyma,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 1 kávéskanál zöldbors,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 1 dl olaj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 5 evőkanál tárkonyecet,
  • só,
  • bors,
  • 3 gerezd fokhagyma

 

Ceruzababsaláta bélszínjavával

Ceruzababsaláta bélszínjavával

 

A ceruzababsaláta bélszínjavával recept elkészítése

 

Nemes alapanyagból egy igazán egyszerű recept. Sőt. A ceruzababsaláta önmagában is megállja a helyét, ha épp úgy tartja kedvük. Nézzék meg, próbálják ki!

A ceruzababot leforrázzuk, majd lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a vinaigrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a ceruzababra.

A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk. Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzababsalátát, rá a bélszínjavát, végül pedig a sült paradicsomokat.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ceruzababsaláta bélszínjavával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.