Ceruzababsaláta bélszínjavával

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszínjava,
  • 80 dkg ceruzabab,
  • 20 dkg lilahagyma,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 1 kávéskanál zöldbors,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 1 dl olaj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 5 evőkanál tárkonyecet,
  • só,
  • bors,
  • 3 gerezd fokhagyma

 

Ceruzababsaláta bélszínjavával

Ceruzababsaláta bélszínjavával

 

A Ceruzababsaláta bélszínjavával recept elkészítése

A ceruzababot leforrázzuk, majd lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a vinegrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a ceruzababra.

A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük.

A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk. Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzababsalátát, rá a bélszínjavát, végül pedig a sült paradicsomokat.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ceruzababsaláta bélszínjavával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.