Ceruzababsaláta bélszínjavával

A ceruzababsaláta bélszínjavával recept hozzávalói

  • 60 dkg bélszínjava,
  • 80 dkg ceruzabab,
  • 20 dkg lilahagyma,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 1 kávéskanál zöldbors,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 1 dl olaj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 5 evőkanál tárkonyecet,
  • só,
  • bors,
  • 3 gerezd fokhagyma
Ceruzababsaláta bélszínjavával

Ceruzababsaláta bélszínjavával

 

A ceruzababsaláta bélszínjavával recept elkészítése

 

Nemes alapanyagból egy igazán egyszerű recept. Sőt. A ceruzababsaláta önmagában is megállja a helyét, ha épp úgy tartja kedvük. Nézzék meg, próbálják ki!

A ceruzababot leforrázzuk, majd lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a vinaigrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a ceruzababra.

A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk. Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzababsalátát, rá a bélszínjavát, végül pedig a sült paradicsomokat.

 

Egy egészen más jellegű babos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.