Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

A chilis szilvamártással leöntött húspogácsa recept hozzávalói

  • 1 evőkanál keményítő,
  •  1 köteg petrezselyem,
  •  fél fej hagyma,
  •  2 gerezd fokhagyma,
  •  40 dkg burgonya,
  •  rozmaring, fahéj,
  •  1 dl tej,
  •  2 db tojás,
  •  40 dkg darált hús,
  •  2 db zsemle,
  •  só,
  •  35 dkg szilva,
  •  8 dkg cukor,
  •  1 dl vörösbor,
  •  őrölt ánizs,
  •  chili
Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

 

A chilis szilvamártással leöntött húspogácsa recept elkészítése

 

Szeretjük a húspogácsákat, avagy fasírtokat, de mindig van egy tipp, ami különlegessé tesz egy megszokott receptet. Ez ma a chilis szilvamártás. Nézzék meg, próbálják ki!

A recept sztorija: minden forgatást megelőz egy egyeztetés, amikor terítékre kerülnek a receptek, mi fog elkészülni. Ennél jött ugye a fasírt. Fintorogtak néhányan, már megint? Biztos, hogy jó ötlet ez? A kétkedőket leszavaztuk. Persze, hogy jó ötlet - mert szokás szerint az alapötlet mögött megint volt egy plusz ötlet, egy apróság, amitől a recept karaktere megváltozik. Mondani sem kell, siker lett belőle. Szilvamártás? Naná.

A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a darált húshoz adjuk. Megy még hozzá a vágott petrezselyem, a vágott rozmaring, a finomra vágott vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, só, bors, és egy csipet fahéjat. Két darab tojást is beleütünk, majd jól összedolgozzuk. 8 db pogácsát formázunk belőle. Serpenyőben mindkét oldalát közepes lángon megsütjük. Darált húshoz aktuális árat itt találnak. Ha inkább a pulyka darált húst preferálják, készülhet azzal is, természetesen.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk. A burgonyákat félbevágjuk, és a visszamaradt zsiradékban megsütjük. A szilvákat kimagozzuk. Egy forralóban cukrot karamellizálunk. Kevés vörösborral felöntjük. A szilva felét hozzáadjuk. Vizet teszünk bele, meg egy kevés őrölt ánizst. Az egészet szétfőzzük.

Ha elkészült, akkor kézi mixerrel szétturmixoljuk. Utána hozzáadjuk a maradék vörösbort a szilva másik felét, valamint egy kevés chilit. Egyszer összeforraljuk. A húspogácsához tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.