Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

A chilis szilvamártással leöntött húspogácsa recept hozzávalói

  • 1 evőkanál keményítő,
  •  1 köteg petrezselyem,
  •  fél fej hagyma,
  •  2 gerezd fokhagyma,
  •  40 dkg burgonya,
  •  rozmaring, fahéj,
  •  1 dl tej,
  •  2 db tojás,
  •  40 dkg darált hús,
  •  2 db zsemle,
  •  só,
  •  35 dkg szilva,
  •  8 dkg cukor,
  •  1 dl vörösbor,
  •  őrölt ánizs,
  •  chili

 

Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa

 

A chilis szilvamártással leöntött húspogácsa recept elkészítése

 

Szeretjük a húspogácsákat, avagy fasírtokat, de mindig van egy tipp, ami különlegessé tesz egy megszokott receptet. Ez ma a chilis szilvamártás. Nézzék meg, próbálják ki!

A recept sztorija: minden forgatást megelőz egy egyeztetés, amikor terítékre kerülnek a receptek, mi fog elkészülni. Ennél jött ugye a fasírt. Fintorogtak néhányan, már megint? Biztos, hogy jó ötlet ez? A kétkedőket leszavaztuk. Persze, hogy jó ötlet - mert szokás szerint az alapötlet mögött megint volt egy plusz ötlet, egy apróság, amitől a recept karaktere megváltozik. Mondani sem kell, siker lett belőle. Szilvamártás? Naná.

A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a darált húshoz adjuk. Megy még hozzá a vágott petrezselyem, a vágott rozmaring, a finomra vágott vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, só, bors, és egy csipet fahéjat. Két darab tojást is beleütünk, majd jól összedolgozzuk. 8 db pogácsát formázunk belőle. Serpenyőben mindkét oldalát közepes lángon megsütjük. Darált húshoz aktuális árat itt találnak. Ha inkább a pulyka darált húst preferálják, készülhet azzal is, természetesen.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk. A burgonyákat félbevágjuk, és a visszamaradt zsiradékban megsütjük. A szilvákat kimagozzuk. Egy forralóban cukrot karamellizálunk. Kevés vörösborral felöntjük. A szilva felét hozzáadjuk. Vizet teszünk bele, meg egy kevés őrölt ánizst. Az egészet szétfőzzük.

Ha elkészült, akkor kézi mixerrel szétturmixoljuk. Utána hozzáadjuk a maradék vörösbort a szilva másik felét, valamint egy kevés chilit. Egyszer összeforraljuk. A húspogácsához tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Chilis szilvamártással leöntött húspogácsa
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.