A cipóban tálalt házinyúlragu recept hozzávalói
- 70 dkg nyúlgerinc,
- 2 fej hagyma,
- 1,5 evőkanál cukor,
- 1,5 evőkanál mustár,
- borókabogyó,
- babérlevél,
- 1 db citrom,
- 1 dl tejszín,
- 50 dkg liszt,
- 2 db tojás,
- 10 dkg főtt burgonya,
- rozmaring,
- 2 dl tej,
- só,
- 2 dl tejföl,
- 1 db zellergumó,
- 2 db pepperoni paprika,
- 2 db sárgarépa
Cipóban tálalt házinyúlragu
A cipóban tálalt házinyúlragu elkészítése
Mi is szeretjük a cipós dolgokat, és Önök is. Elég egyértelmű a helyzet: cipós receptet kell adni. Ez történik most. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!
A langyos tejben az élesztőt elkeverjük. Kevés liszttel megszórjuk. Kevés cukrot teszünk bele, majd ezt a kovászt félrerakjuk, hogy megdagadhasson. Mikor már kétszeresére nőtt, akkor a liszthez adjuk. A főtt burgonyát krumplinyomóval belenyomjuk. Sózzuk és hozzáadjuk a tojást és egy kevés olajat. A karikára vágott pepperónit és egy kevés rozmaringot is beleteszünk. Jól összedolgozzuk. Megdagasztjuk.
Ez lesz a cipótészta. Dagasztás után konyharuhával lefedjük, és meleg helyre tesszük. Ha megkelt, akkor négy részre vágjuk. Cipóformákat alakítunk belőle, és 150 fokos sütőben szépen megsütjük.
Egy edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a mustárt. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott nyúlhúst. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel és szakaszosan többször visszapirítjuk és felöntjük. Ezután a darabolt, nagyobb kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk. A borókabogyóból és a babérlevélből redukciót főzünk és azt is hozzáöntjük. Sózzuk, és citromlével ízesítjük. A nyúlhúshoz aktuális árat itt találnak.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor egy kevés tejfölös habarással besűrítjük. Legvégül tejszínt adunk hozzá. A cipók kalapját levágjuk, és a belét kivájjuk. A ragut a cipóban tálaljuk, kevés tejföllel a tetején.
Cipóban tálalt házinyúl-ragu az asztalon
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!
Jó étvágyat kívánunk!