Cipóban tálalt házinyúlragu

A cipóban tálalt házinyúlragu recept hozzávalói

  • 70 dkg nyúlgerinc,
  • 2 fej hagyma,
  • 1,5 evőkanál cukor,
  • 1,5 evőkanál mustár,
  • borókabogyó,
  • babérlevél,
  • 1 db citrom,
  • 1 dl tejszín,
  • 50 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 10 dkg főtt burgonya,
  • rozmaring,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 db zellergumó,
  • 2 db pepperoni paprika,
  • 2 db sárgarépa
Cipóban tálalt házinyúlragu

Cipóban tálalt házinyúlragu

 

A cipóban tálalt házinyúlragu elkészítése

 

Mi is szeretjük a cipós dolgokat, és Önök is. Elég egyértelmű a helyzet: cipós receptet kell adni. Ez történik most. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A langyos tejben az élesztőt elkeverjük. Kevés liszttel megszórjuk. Kevés cukrot teszünk bele, majd ezt a kovászt félrerakjuk, hogy megdagadhasson. Mikor már kétszeresére nőtt, akkor a liszthez adjuk. A főtt burgonyát krumplinyomóval belenyomjuk. Sózzuk és hozzáadjuk a tojást és egy kevés olajat. A karikára vágott pepperónit és egy kevés rozmaringot is beleteszünk. Jól összedolgozzuk. Megdagasztjuk.

Ez lesz a cipótészta. Dagasztás után konyharuhával lefedjük, és meleg helyre tesszük. Ha megkelt, akkor négy részre vágjuk. Cipóformákat alakítunk belőle, és 150 fokos sütőben szépen megsütjük.

Egy edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a mustárt. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott nyúlhúst. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel és szakaszosan többször visszapirítjuk és felöntjük. Ezután a darabolt, nagyobb kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk. A borókabogyóból és a babérlevélből redukciót főzünk és azt is hozzáöntjük. Sózzuk, és citromlével ízesítjük. A nyúlhúshoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor egy kevés tejfölös habarással besűrítjük. Legvégül tejszínt adunk hozzá. A cipók kalapját levágjuk, és a belét kivájjuk. A ragut a cipóban tálaljuk, kevés tejföllel a tetején.

Cipóban tálalt házinyúl-ragu az asztalon

Cipóban tálalt házinyúl-ragu az asztalon

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Kattintsanak ide egy további ragu receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Cipóban tálalt házinyúlragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.