Citromos, chilis csirkecombok

Hozzávalók

1 csomag spagetti, 4 db csirkecomb, 4 db citrom, 10 dkg cukor, 2 db chili, 3 gerezd fokhagyma, olaj (olíva), 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál keményítő, só

 

Citromos, chilis csirkecombok

Citromos, chilis csirkecombok

 

A citromos, chilis csirkecombok recept elkészítése

 

A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, majd 2 dl vízzel és a cukorral feltesszük főni.

A chilipaprikákat kimagozzuk, kierezzük, és vékony csíkokra vágva a citromléhez adjuk. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a citromos mártást besűrítjük vele.

Közben a kifilézett csirkecombokat négybe vágjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, benne a csirkecombokat mindkét oldalán megsütjük, majd a citromos mártással összeforraljuk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

A spagettit, sós forrásban lévő vízben, "fogkeményre" (al dente) főzzük, majd olívaolajon pirított fokhagymával összeforgatjuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.

Egy másfajta spagettis receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Citromos, chilis csirkecombok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.