Cozido á portuguesa

A cozido á portuguesa recept hozzávalói

20 dkg csirkecomb, 20 dkg marhahús, 20 dkg sertésborda, 10 dkg sonka, 10 dkg kolbász, 10 dkg bécsi virsli, 2 db pepperoni paprika, sós szalonnazsír, 10 dkg szalonna, friss és füstölt sertésfülek, 2 db sárgarépa, só, olaj, 25 dkg burgonya, 1 db fehérrépa, 1 csokor portugál káposzta

Cozido á portuguesa

Cozido á portuguesa

 

A cozido á portuguesa recept elkészítése

 

Aki nem csak a színhúst szereti, annak valószínűleg tetszeni fog ez a hagyományos, beirai portugál étel. A sertés részeit nagyban felhasználjuk. Ez is Európa és a világ ízei recept, ezúttal viszont abszolút autentikusan, ahogyan az Portugáliában készül. Nézzék meg, hogyan, és készítsék el Önök is így!

Elöször is egy nagy edényben főzzük meg a különböző húsokat. A sós húsokat és a szalonnát néhány órára áztassuk vízbe főzés előtt. Öntsünk a forró vízbe egy kis olívaolajat és ízlés szerint fűszerezzük. A kolbászt utoljára főzzük meg, amikor a marha és a sertés már megfőtt. Ennél a receptnél fontos, hogy abban a vízben főzzük meg a zöldségeket, amiben a húsok főttek.

Amint elkészültünk, tálaljuk a húsokat szépen feldarabolva, egy tál zöldségfélékkel együtt. A köret tartalmazhat főtt fehér babot, főtt zöldségeket és akár rizst is, de igazából csak a képzelet szabhat határt. Komoly, tartalmas egytálétel, mi a magunk részéről zöldségeket javaslunk mellé.

 

Egy másik babos receptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: www.gastronomias.com



Comments are closed.