Cozido á portuguesa

Hozzávalók, cozido á portuguesa

csirke, marhahús, sertésfül, sertésborda, sonka, kolbász, virsli (bécsi), pepperoni paprika, sós szalonnazsír, szalonna, friss és füstölt sertésfülek, sárgarépa, só, olaj, burgonya, répa (fehér), portugál káposzta (csokor)

 

Cozido á portuguesa

Cozido á portuguesa

Aki nem csak a színhúst szereti, annak valószínűleg tetszeni fog ez a hagyományos, beirai portugál étel. A sertés részeit nagyban felhasználjuk.

A cozido á portuguesa recept elkészítése

 

Egy nagy edényben főzzük meg a húsokat. A sós húsokat és szalonnát néhány órára áztassuk vízbe főzés előtt. Öntsünk a forró vízbe egy kis olívaolajat és ízlés szerint fűszerezzük. A kolbászt utoljára főzzük meg, mikor a marha és a sertés már megfőtt. Abban a vízben főzzük meg a zöldségeket, amiben a húsok főttek.

Tálaljuk a húsokat szépen feldarabolva, egy tál zöldségfélékkel együtt. A köret tartalmazhat főtt fehér babot, főtt zöldségeket és akár rizst is, de igazából csak a képzelet szabhat határt neki.

Egy másik babos receptet itt találnak!

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: www.gastronomias.com

Cím
recipe image
Recept neve
Cozido á portuguesa
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.