Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell recept hozzávalói

70 dkg csirkemellfilé, 0,5 dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2 kiskanál mustár, 1 jó kiskanál méz, 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma, 1 db nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 8 levél tölgylevél saláta

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell elkészítése

Igen, tudjuk, vannak, akik minden körülmények között ragaszkodnak a csirkehúshoz, a csirkemellhez. Ahhoz azonban, hogy ez ne legyen egyhangú, bizony ötletekre van szükség. Mi más lenne a megoldás, mint a Mit főzzünk ma? Ugye? Itt az újabb csirkemell tipp, nézzék meg, készítsék el!

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és forró olívaolajon kicsit megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mézzel. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, egy kevés lével együtt. Jól összeforgatjuk, majd a kockákra darabolt pritamin paprikát, és az aprított petrezselymet is rászórjuk. Ezután 4-5 percig magas tűzön összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük.

Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel kibéleljük a tányért, ráhalmozzuk a kihűlt gyöngyhagymás csirkemell csíkokat, és friss petrezselyemmel díszítjük. Friss pékárut kínálunk hozzá.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.