Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell recept hozzávalói

70 dkg csirkemellfilé, 0,5 dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2 kiskanál mustár, 1 jó kiskanál méz, 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma, 1 db nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 8 levél tölgylevél saláta

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell elkészítése

Igen, tudjuk, vannak, akik minden körülmények között ragaszkodnak a csirkehúshoz, a csirkemellhez. Ahhoz azonban, hogy ez ne legyen egyhangú, bizony ötletekre van szükség. Mi más lenne a megoldás, mint a Mit főzzünk ma? Ugye? Itt az újabb csirkemell tipp, nézzék meg, készítsék el!

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és forró olívaolajon kicsit megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mézzel. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, egy kevés lével együtt. Jól összeforgatjuk, majd a kockákra darabolt pritamin paprikát, és az aprított petrezselymet is rászórjuk. Ezután 4-5 percig magas tűzön összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük.

Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel kibéleljük a tányért, ráhalmozzuk a kihűlt gyöngyhagymás csirkemell csíkokat, és friss petrezselyemmel díszítjük. Friss pékárut kínálunk hozzá.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.