Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell recept hozzávalói

70 dkg csirkemellfilé, 0,5 dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2 kiskanál mustár, 1 jó kiskanál méz, 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma, 1 db nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 8 levél tölgylevél saláta

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csíkozott gyöngyhagymás csirkemell elkészítése

 

Igen, tudjuk, vannak, akik minden körülmények között ragaszkodnak a csirkehúshoz, a csirkemellhez. Ahhoz azonban, hogy ez ne legyen egyhangú, bizony ötletekre van szükség. Mi más lenne a megoldás, mint a Mit főzzünk ma? Ugye? Itt az újabb csirkemell tipp, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és forró olívaolajon kicsit megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mézzel.

A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Fehéredésig sütjük, aztán hozzáadjuk a gyöngyhagymát, egy kevés lével együtt. Jól összeforgatjuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra darabolt pritamin paprikát, végül pedig az aprított petrezselymet is rászórjuk. Ezután 4-5 percig magas tűzön összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük.

Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel kibéleljük a tányért. Ráhalmozzuk a kihűlt gyöngyhagymás csirkemell csíkokat, és friss petrezselyemmel díszítjük. Friss pékárut kínálunk hozzá. Friss, remek eledel, próbálják ki feltétlenül!

 

Itt egy más jellegű csirkemell receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.