Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

Hozzávalók, csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

40 dkg tészta
40 dkg darált pulykahús
2 db zsemle
3 dkg chilipaprika
5 dkg hagyma
5 dkg sárgarépa
5 dkg zöld paprika
5 dkg kaliforniai paprika
5 dkg erős paprika
5 dkg cukkini
ketchup
2 db tojás
csípős paprikakrém
1 csomag petrezselyem
szójaszósz

bors
tabasco

 

Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

 

A csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán recept elkészítése

 

A pulykahúst ledaráljuk, közben a vizet feltesszük a tűzre, hogy majd kifőzzük benne a tésztát. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk. Teszünk még hozzá sót, borsot, szójaszószt, majd a felaprított erőspaprikát is hozzáadjuk, végül a tojást. Pulyka darált alsócombhoz aktuális árat itt találnak.

Mindezt összekeverjük, majd pici formákat alakítunk belőle (két kanál segítségével könnyen alakíthatunk ki kis gombóckákat), és a forró olajba helyezzük. A vagdaltakat a fűszerezéssel több irányba is el lehet vinni.

A tésztához felaprítjuk a vöröshagymát, egyik felét megpirítjuk az olajban. Amint megpirult, paprikakrémet adunk hozzá, majd a korábban már kockára vágott paradicsomot is beletesszük. Ezután a zöldpaprikát és a sárgarépát is szintén néhány apró kockára vágjuk.

Amikor a lepények félig megsültek, akkor a gombóckák mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, legvégül pedig a vöröshagymát és a cukkinit. A tésztát leszűrjük, de nem mossuk le, a szószhoz adjuk, majd tálaláskor ráhelyezzük a megsült lepényeket. Spirelli tönköly tésztához aktuális árat itt találnak.

Másfajta tésztás ételek között itt tudnak válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.