Csirke bundában, spenótfelfújttal

A csirke bundában, spenótfelfújttal recept hozzávalói

50 dkg csirkemell, 2 evőkanál mustár, 6 db tojás, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj, fokhagyma, só, bors, 3 dl tej, 15 dkg spenót (paraj)

Csirke bundában, spenótfelfújttal

Csirke bundában, spenótfelfújttal

 

A csirke bundában, spenótfelfújttal recept elkészítése

 

Csirkemell, most nem egyszerűen, nagyon gyorsan, hanem különlegesen. Mert nem mindig szempont a gyorsaság, sőt. Természetesen a felfújt sem lesz mindennapi, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a csirkemellet hüvelykujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Besózzuk és mustárral bekenjük. A hűtőbe tesszük. Csirkemellhez aktuális árakat itt találnak.

A vajat egy forralóba helyezzük. Hozzáadjuk a spenótot, és kicsit megfonnyasztjuk kis lángon, addig amíg a paraj összeesik. Hozzáadjuk a fokhagymát. Aztán annyi lisztet adunk hozzá, amitől rántás sűrűségű lesz. Kevergetjük, majd beletesszük a sót, borsot is. Felöntjük tejjel és felforraljuk. Egy botmixerrel összeturmixoljuk.

Három tojást kettéválasztunk. A sárgáját a spenóthoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük a spenóthoz ezt is.

Végül kivajazott formákba töltjük a spenótos masszát, és 170 fokos sütőbe helyezzük úgy, hogy alá vizet teszünk. Ezen a gőzön sütjük körülbelül 10 percig.

Közben a csirkemellet kivesszük a hűtőből. A maradék tojást egy tálban felverjük. A húst bebundázzuk. Először lisztbe, majd tojásba, végül lisztbe forgatjuk, és bő zsírban kisütjük. A parajfelfújtakat kivesszük a formákból és a bundás csirkével tálaljuk.

 

Egy másik csirkés receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.