Csirke cannelloni

Hozzávalók, csirke cannelloni

  • 1 csomag tészta (cannelloni),
  • 4 csésze főtt csirke (apróra vágva),
  • 2 doboz krémsajt (snidlinges),
  • 1 csomag spenót (fagyasztott),
  • 1 csésze sajt (mozzarella),
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa (olasz),
  • 3/4 teáskanál fokhagymasó,
  • 1 teáskanál bors (fűszeres),
  • mártás (sült paprika),
  • friss bazsalikom,
  • petrezselyem

 

Csirke cannelloni

Csirke cannelloni

 

A csirke cannelloni recept elkészítése

 

A cannelloni egy olasz csőtészta, nagyobb fajta, amelybe különböző mártásokat, krémeket szoktak tölteni. Így az első dolgunk, hogy a tésztát kifőzzük a csomagon jelzett utasítás szerint.

Ezután már készíthetjük is a tölteléket, amelyhez az első 6 hozzávalót összekeverjük, majd egy kis fűszerezett borsot adunk hozzá. Ha kész, akkor ezzel a keverékkel megtöltjük óvatosan a tésztát.

Egy hőálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük el egymás mellett, majd öntsük le a sült paprikás szósszal. Fedjük le, majd süssük 180 fokon 20-25 percig. Tálaljuk friss bazsalikommal, petrezselyemmel.

Kipróbálna egy másik tésztás receptet? Itt a javaslat!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.