Hozzávalók, csirke cannelloni
- 1 csomag tészta (cannelloni),
- 4 csésze főtt csirke (apróra vágva),
- 2 doboz krémsajt (snidlinges),
- 1 csomag spenót (fagyasztott),
- 1 csésze sajt (mozzarella),
- 1/2 csésze zsemlemorzsa (olasz),
- 3/4 teáskanál fokhagymasó,
- 1 teáskanál bors (fűszeres),
- mártás (sült paprika),
- friss bazsalikom,
- petrezselyem
Csirke cannelloni
A csirke cannelloni recept elkészítése
A cannelloni egy olasz csőtészta, nagyobb fajta, amelybe különböző mártásokat, krémeket szoktak tölteni. Így az első dolgunk, hogy a tésztát kifőzzük a csomagon jelzett utasítás szerint.
Ezután már készíthetjük is a tölteléket, amelyhez az első 6 hozzávalót összekeverjük, majd egy kis fűszerezett borsot adunk hozzá. Ha kész, akkor ezzel a keverékkel megtöltjük óvatosan a tésztát.
Egy hőálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük el egymás mellett, majd öntsük le a sült paprikás szósszal. Fedjük le, majd süssük 180 fokon 20-25 percig. Tálaljuk friss bazsalikommal, petrezselyemmel.
Kipróbálna egy másik tésztás receptet? Itt a javaslat!
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!