Csirke csicseriborsóval és spenóttal

Hozzávalók, csirke csicseriborsóval és spenóttal

1 doboz csicseriborsó
2 marék spenót
2 szál újhagyma
1/2 csirkemell
harissa
2 evőkanál napraforgómag

őrölt bors

 

Csirke csicseriborsóval és spenóttal

Csirke csicseriborsóval és spenóttal

 

A hozzávalókat előkészítem. A spenótot (ha frisset használok), bő vízben 3x átmosom, leszűröm. A szűrőben hagyom, forró vízzel leöntöm, és pár percig egy fedő alatt hagyom párolódni. Nagyon enyhén kinyomom a maradék levet, de csak olyan mértékben, hogy a leveleket ne nyomjam szét.

A csirkét tetszés szerinti kis darabokra vágom, majd harissa (paprika, római kömény, kömény, fokhagyma, koriander, menta, paradicsom keveréke), vagy más kedvenc fűszerrel beszórom. Egy serpenyőben pár perc alatt kevés olajon átsütöm. A harissához aktuális árat itt találnak.

Ha kíváncsiak a recept folytatására akkor látogassanak el a Nyárikonyha oldalára!

Csirkés receptek közül itt tudnak válogatni, a Mit főzzünk ma? recepttárában.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirke csicseriborsóval és spenóttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.