Csirke körtével, hagymával, salátával

Hozzávalók, csirke körtével, hagymával, salátával

60 dkg csirkemell
2 db körte

bors
4 evőkanál méz
1 dl fehér bor
50 dkg salátamix
2 dl joghurt
1 db paprika
2 db paradicsom
2 dkg mandula
2 dkg kesudió
2 fej hagyma (charlotte)

 

 

A csirke körtével, hagymával, salátával recept elkészítése

 

Ma megint egy különleges ételt szolgálunk, körtés hagymás csirkét. Hozzá egy könnyű salátaköret tökéletesen megfelel. Ugyanezek a hozzávalók a tavaszt idézik, csalogatják. Amint azonban azt a mai példa is mutatja, nem csak tavasszal vehetjük elő ezt a receptet!

Mézkaramellt készítünk, mivel az sokkal egészségesebb cukorból készült társa. Rátesszük a hagymát, lepirítjuk. Furcsa, de kellemes illat járja át a konyhát. Rárakjuk a körtét, amelyet természetesen összevágtunk előtte. Egy kis fehér bor következik. Jó kis töltelék lesz belőle.

Közben a csirkemellből nyitott szeletet vágunk, kiklopfoljuk egy picit. A csirkemellbe beletöltjük a tölteléket, összehajtjuk és összetűzzük. Annyira nem kell tőle félni, mert nem fog kifolyni. Sózzuk, borsozzuk és megsütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Amíg a csirke sül, elkészítjük a salátát. A salátakeverékhez ízlés szerint zöldségeket adunk, most paradicsomot, paprikát, uborkát választottunk hozzá. Egy kevés joghurttal összekeverjük, aki szereti, keverhet a joghurtba mézet. Mi ezt most kihagytuk. A mandulát és a kesudiót összetörjük, hozzákeverjük a salátához, aminek a tetejére kecskesajtot szórunk. A tálalás nagyon egyszerű, salátára kerül a hús, körteszeletekkel díszíthetjük.

A teljes videóreceptet itt találják!

Itt pedig egy másféle hangulatú csirkereceptet találnak!

 

Csirke körtével, hagymával, salátával

Csirke körtével, hagymával, salátával

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirke körtével, hagymával, salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.