Csirke mézes, csípős pácban

A csirke mézes, csípős pácban recept hozzávalói

80 dkg csirkemell filé, 4 db tényleg nagy burgonya, só

A páchoz:
1 evőkanál paprikakrém, 1,5 dl ketchup, 2 evőkanál méz, 0,5 dl világos szójaszósz, őrölt gyömbér, kakukkfű, pici olaj

Csirke mézes, csípős pácban

Csirke mézes, csípős pácban

 

A csirke mézes, csípős pácban recept elkészítése

 

Mint minden hús, a csirkemell is meghálálja a pácolást. Most egy újabb pácolási módot mutatunk meg, ha van idejük, akár egy éjszakára is hagyják a pácban a húst. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is a pác összetevőit keverjük össze, és ízlés szerint, gyömbérrel és kakukkfűvel adjuk meg a végleges ízt. Ezután a csirkét ízlésesen felvágjuk, beletesszük a pácba, és hűtőbe helyezzük kb. 2-3 órára, lehet akár egy éjszakára is. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Sütés előtt az edény oldalán lehúzzuk a felesleges pácot, majd egyenletesen megsütjük a szeleteket. A burgonyát közben már megfőztük, és héjában hagyva kettévágjuk, majd a csirke mellett megsütjük. Forrón tálaljuk.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Szeretne még böngészni remek húsos receptek között? Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Válassza ki a kedvére való receptet, és készítse el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirke mézes, csípős pácban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.