Csirke nyárson, spárgával

A csirke nyárson, spárgával recept hozzávalói

  • 70 dkg csirkemell,
  • 10 szelet bacon,
  • 50 dkg fehér spárga,
  • citromlé,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 dl olaj
Csirke nyárson, spárgával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirke nyárson, spárgával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirke nyárson, spárgával recept elkészítése

 

Egyszerű, gyors, egészséges recept a mai, kiemelten a spárga miatt. A csirkemell remekül passzol hozzá, könnyed, finom étel a végeredmény!

A csirkemellfilét és a szalonnát hosszú, kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk fel. A  fehér spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk és enyhén citromos vízben roppanósra főzzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután a csirkemell, a szalonna, a spárga csíkok egyik végét nyársra tűzzük, majd S alakban a többi részét is nyársra húzzuk. Egy nyárson két csirke, szalonna, spárga csík legyen. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd meglocsoljuk az olajjal, és forró grillrácson vagy serpenyőben pirosra sütjük.

Ha elkészült forrón tányérra tesszük, primőr zöldségekkel díszítjük, és friss pékáruval kínáljuk. Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Megtetszett a spárga? Itt egy zöldspárgás recept - csak a változatosság kedvéért.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirke nyárson, spárgával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.