Csirke nyárson, spárgával

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell,
  • 10 szelet bacon,
  • 50 dkg spárga (fehér),
  • citromlé,
  • só,
  • bors (őrölt),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 dl olaj

 

Csirke nyárson, spárgával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirke nyárson, spárgával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkemellfilét és a szalonnát hosszú, kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk fel. A  fehér spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk és enyhén citromos vízben roppanósra főzzük.

Ezután a csirkemell, a szalonna, a spárga csíkok egyik végét nyársra tűzzük, majd S alakban a többi részét is nyársra húzzuk. Egy nyárson két csirke, szalonna, spárga csík legyen. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd meglocsoljuk az olajjal, és forró grillrácson vagy serpenyőben pirosra sütjük.

Ha elkészült forrón tányérra tesszük, primőr zöldségekkel díszítjük, és friss pékáruval kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Megtetszett a spárga? Itt egy zöldspárgás recept - csak a változatosság kedvéért.

 

Cím
Recept neve
Csirke nyárson, spárgával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.