Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

A csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel recept hozzávalói

1 evőkanál méz, 1 teáskanál keményítő, 5 dkg vaj, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, 4 db csirkecomb, 20 dkg szőlő, 10 dkg mazsola, 5 dl tokaji aszú, só

Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

 

A csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel recept elkészítése

 

A szezonon kívül az egyéb árak mellett a chile-i (vagy az olasz) szőlő talán már nem is olyan drága. Az aszúval pedig egészen extra ízt ad a szaftos csirkecombnak. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a filézett csirkecombokat a bőrével együtt egy tálba tesszük. Bekenjük mézzel, utána pedig felöntjük tokaji borral. Hűtőbe tesszük.

A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Közben a szőlőszemeket kimagozzuk. Kevés mézet teszünk egy forralóba, majd mézkaramellt készítünk. Hozzáadjuk a mazsolát, és felöntjük tokaji borral. Egy kevés keményítőt vízben elkeverünk, és a borhoz adjuk.

Amint ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kimagozott szőlőt is. Egyszer felforraljuk, és félretesszük.

Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Adunk hozzá tejet, tejszínt, valamint vajat, majd így együtt az egészet habverővel összedolgozzuk.

A csirkecombokat kivesszük a borból, és közepes lángon megsütjük. Amint megvagyunk, frissen a burgonyapürével, valamint a szőlős mártással tálaljuk.

 

Egy másfajta szőlős receptet itt találnak!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.