Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

A csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel recept hozzávalói

1 evőkanál méz, 1 teáskanál keményítő, 5 dkg vaj, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, 4 db csirkecomb, 20 dkg szőlő, 10 dkg mazsola, 5 dl tokaji aszú, só

Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

Csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel

 

A csirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel recept elkészítése

 

A szezonon kívül az egyéb árak mellett a chile-i (vagy az olasz) szőlő talán már nem is olyan drága. Az aszúval pedig egészen extra ízt ad a szaftos csirkecombnak. Nos?

A filézett csirkecombokat a bőrével együtt egy tálba tesszük. Bekenjük mézzel és felöntjük tokaji borral. Hűtőbe tesszük. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

A szőlőszemeket kimagozzuk. Kevés mézet teszünk egy forralóba. Mézkaramellt készítünk. Hozzáadjuk a mazsolát, és felöntjük tokaji borral. Egy kevés keményítőt vízben elkeverek, és a borhoz adom.

Sorel közben kimagozza a szőlőt. Beledobom a magozott szőlőt is. Egyszer felforraljuk, és félretesszük.

A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm. Tejet, tejszínt és a vajat hozzáadom, és habverővel összedolgozom.

A csirkecombokat a borból kivesszük. Közepes lángon megsütjük. A burgonyapürével és a szőlős mártással tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másfajta szőlős receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.