Csirkecomb mustármártásban

A csirkecomb mustármártásban recept hozzávalói

4 db csirkecomb, 2 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 dkg margarin, 1 dl kefír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, só, bors, cukor

Csirkecomb mustármártásban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkecomb mustármártásban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkecomb mustármártásban recept elkészítése

 

A csirkecombot szeretjük, könnyű vele dolgozni, hamar el is készül. Most a mustár lesz a jellemző karakter, nézzék meg, hogyan készül, és persze készítsék el Önök is így otthon!

A csirkecombokat besózzuk, és félretesszük. Aktuális csirkecomb árakat itt talál!

A mártáshoz a margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, majd a tejjel felöntjük, és sűrűre főzzük. Közben kevergetjük, hogy ne égjen le. Beletesszük a mustárt, a kefirt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, és jól összekeverjük. Kevés sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a csirkecombok mindkét felét átsütjük. Ezután fél pohárnyi vizet ráöntünk, és befedve puhára pároljuk. Végül ráöntjük a mártást, és jól összeforraljuk.

 

Itt találnak egy másik mártásreceptet! Próbálják ki ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkecomb mustármártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.