Csirkecomb mustármártásban

Hozzávaló, csirkecomb mustármártásban

4 db csirkecomb
2 dl tej
2 evőkanál olaj
2 dkg margarin
1 dl kefír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál reszelt citromhéj

bors
cukor

 

Csirkecomb mustármártásban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkecomb mustármártásban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkecomb mustármártásban recept elkészítése

 

A csirkecombot szeretjük, könnyű vele dolgozni, hamar el is készül. Most a mustár lesz a jellemző karakter, nézzék meg, hogyan készül!

A csirkecombokat besózzuk, és félretesszük. Aktuális csirkecomb árakat itt talál!

A mártáshoz a margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, majd a tejjel felöntjük, és sűrűre főzzük. Közben kevergetjük, hogy ne égjen le. Beletesszük a mustárt, a kefirt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, és jól összekeverjük. Kevés sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a csirkecombok mindkét felét átsütjük. Ezután fél pohárnyi vizet ráöntünk, és befedve puhára pároljuk. Végül ráöntjük a mártást, és jól összeforraljuk.

Itt találnak egy másik mártásreceptet! Próbálják ki ezt is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkecomb mustármártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.