Csirkecomb szalonnás ceruzababbal

A csirkecomb szalonnás ceruzababbal recept hozzávalói

8 db csont nélküli csirke felsőcomb, 10 dkg sonka, 10 dkg cheddar sajt, só, bors, majoranna, 10 dkg bacon, 20 dkg ceruzabab, 1 gerezd szétnyomott fokhagyma, 4 db héjas burgonya, 2 dl tejföl, 1 csomag hagyma

Csirkecomb szalonnás ceruzababbal

Csirkecomb szalonnás ceruzababbal

 

A csirkecomb szalonnás ceruzababbal recept elkészítése

 

A csirkecomb szinte mindennapos "vendég" a konyhaasztalon, és én úgy hiszem, ezekre a szokásos alapanyagokra bizony érdemes időt szánni, érdemes velük kísérletezni. Hiszen: van egy bevált ízünk, amelynek hétről-hétre új fűszerezést adhatunk. Ismerős lesz, mégis egy kicsit idegen, kicsit kihívó. Hát... Ráadásul ez az elkészítési mód nem teszi nehezebbé konyhai munkánkat! A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

A sajtról: a cheddar az angolok büszkesége. De vigyázzanak! A cheddar nem mindig cheddar. Ma már ritkán érlelődik sajtkendőben, legalább 5 hónapig, a modern eljárással fóliában vagy viasszal érlelik. A cheddarhoz aktuális árat itt találnak.

A csirke felsőcombokból eltávolítjuk a csontot, utána sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. A szeletekre vágott sonkát és a sajtot betöltjük a csont helyére. Fogpiszkálóval összetűzzük, majd sütőben készre sütjük.

Közben a ceruzababot leforrázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és a vékony szelet baconba betekerjük. Serpenyőben készre pirítjuk. A leforrázás azt jelenti, hogy forrásban levő vízzel leöntjük a nyers vagy mélyhűtött ceruzababot. Ezt azért tesszük, hogy köretünk roppanósan kerüljön a tányérra.

A sós vízben megfőzött és alaposan megmosott héjas burgonyát lehűtjük, majd gerezdekre vagy karikára vágva serpenyőben megpirítjuk, használhatunk - sőt, használjunk! - zöldfűszert is hozzá. Fokhagymás tejfölt készítünk hozzá.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkecomb szalonnás ceruzababbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.