Csirkehús-gombócok rozmaringgal

Hozzávalók, csirkehús-gombócok rozmaringgal

80 dkg darált csirkecomb
1 közepes fej vöröshagyma
1 db tojás
1 jó evőkanál pritamin paprikakrém
só,
frissen őrölt bors
3 szál friss rozmaring
1 dl olívaolaj

A körethez:

5 dkg vaj
1 nagyobb szál sárgarépa
1-1 db piros-zöld kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
70 dkg főtt makaróni
só,
frissen őrölt bors
1 nagy pohár natúr joghurt

 

Csirkehús-gombócok rozmaringgal

Csirkehús-gombócok rozmaringgal

 

A csirkehús-gombócok rozmaringgal recept elkészítése

 

A darált csirkehúst az apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a paprikakrémmel alaposan összedolgozzuk, majd sóval, borssal, az aprított rozmaringgal ízesítjük. Ezután vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle, olajozott tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A körethez a vajat felolvasztjuk,  hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sárgarépát, kaliforniai paprikákat. Közepes tűzön roppanósra pároljuk. Ezután megszórjuk az aprított petrezselyemmel, hozzáadjuk a hosszúmetéltet, a simára kevert natúr joghurtot, sóval, borssal ízesítjük.

Magas tűzön összeforgatjuk, majd tálaláskor villával fészkeket formálunk belőle, és a közepükbe 1-1 húsgombócot ültetünk. Friss petrezselyemmel díszítjük. Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkehús-gombócok rozmaringgal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.