Csirkehúsgombócok rozmaringgal

A csirkehúsgombócok rozmaringgal recept hozzávalói

80 dkg darált csirkecomb, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db tojás, 1 jó evőkanál pritamin paprikakrém, só, frissen őrölt bors, 3 szál friss rozmaring, 1 dl olívaolaj

A körethez:

5 dkg vaj, 1 nagyobb szál sárgarépa, 1-1 db piros-zöld kaliforniai paprika, 1 nagy csokor petrezselyem, 70 dkg főtt makaróni, só, frissen őrölt bors, 1 nagy pohár natúr joghurt

Csirkehúsgombócok rozmaringgal

Csirkehúsgombócok rozmaringgal

 

A csirkehúsgombócok rozmaringgal recept elkészítése

 

Húsgombóc receptet mutatunk ma, szokás szerint egy kicsit másképp. Ennek az alapja most csirkehús, méghozzá csirkecomb. Természetesen lesz benne egy pici trükk, nézzék is meg, mi lesz az. És persze készítsék el így!

A darált csirkehúst az apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a paprikakrémmel alaposan összedolgozzuk, majd sóval, borssal, az aprított rozmaringgal ízesítjük. Ezután vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle, olajozott tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A körethez a vajat felolvasztjuk,  hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sárgarépát, kaliforniai paprikákat. Közepes tűzön roppanósra pároljuk. Ezután megszórjuk az aprított petrezselyemmel, hozzáadjuk a hosszúmetéltet, a simára kevert natúr joghurtot, sóval, borssal ízesítjük.

Magas tűzön összeforgatjuk, majd tálaláskor villával fészkeket formálunk belőle, és a közepükbe 1-1 húsgombócot ültetünk. Friss petrezselyemmel díszítjük.

 

Itt találnak egy másfajta csirkés receptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkehús-gombócok rozmaringgal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.