Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

A csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban recept hozzávalói

  • 16 db közepes csiperke gomba,
  • só,
  • 70 dkg darált csirkehús,
  • 1 közepes fej lilahagyma,
  • 1 db tojás,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dl paradicsomlé,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 1 csokor friss oregánó

 

Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

 

A csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban recept elkészítése

 

A gombákat alaposan megmossuk, leszárítjuk, a tönkjeit kiszedjük, és sóval, borssal fűszerezzük. A töltelékhez a darált csirkehúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, az aprított petrezselymet, és a tojást. A csirkehúshoz aktuális árat itt találnak.

Az egészet jól összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A húsmasszából vizes kézzel diónyi nagyságú húslabdákat gömbölyítünk, és az előkészített gombákba töltjük.

A töltött gombákat olajozott tepsibe fektetjük, és 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Közben a mártáshoz  megfuttatjuk az aprított vöröshagymát az olvasztott vajon. Hozzáöntjük a paradicsomlevet.

Amikor felforr, sóval, borssal, cukorral és  aprított oregánóval fűszerezzük. Lassú tűzön, 5-6 percig főzzük, majd egy üres tepsibe öntjük, beleültetjük a töltött gombákat, és pár percet a forró sütőben összesütjük. Forrón tálaljuk.

További csirkés receptjeinket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.