Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

Hozzávalók

16 db közepes gomba (csiperke), só, 70 dkg csirkehús (darált), 1 közepes fej lilahagyma, 1 db tojás, 0,5 dl olívaolaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 5 dl paradicsomlé, 1 kiskanál cukor, 1 csokor friss oregano

 

Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

 

A gombákat alaposan megmossuk, leszárítjuk, a tönkjeit kiszedjük, és sóval, borssal fűszerezzük.

A töltelékhez a darált csirkehúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, az aprított petrezselymet, és a tojást.

Az egészet jól összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.

A húsmasszából vizes kézzel diónyi nagyságú húslabdákat gömbölyítünk, és az előkészített gombákba töltjük.

A töltött gombákat olajozott tepsibe fektetjük, és 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a mártáshoz  megfuttatjuk az aprított vöröshagymát az olvasztott vajon. Hozzáöntjük a paradicsomlevet.

Amikor felforr, sóval, borssal, cukorral és  aprított oregánóval fűszerezzük.

Lassú tűzön, 5-6 percig főzzük, majd egy üres tepsibe öntjük, beleültetjük a töltött gombákat, és pár percet a forró sütőben összesütjük.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.