Csirkemáj padlizsánban sütve

A csirkemáj padlizsánban sütve recept hozzávalói

40 dkg csirkemáj, 2 fej hagyma, 1 evőkanál méz, pár csepp szójaszósz, 1 köteg petrezselyem, bors, 40 dkg főtt rizs, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db padlizsán, só, 1 dl tejföl

Csirkemáj padlizsánban sütve

Csirkemáj padlizsánban sütve

 

A csirkemáj padlizsánban sütve recept elkészítése

 

Egyszerű alapanyagokból a legjobb remek ételt varázsolni, ez történik most. Az egyszerű csirkemájból készül fejedelmi lakoma, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdem, hogy a hagymát félkarikákra vágom. Egy serpenyőben, kevés olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a mézet, a mustárt, a vékony csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát, a szójaszószt és a tejfölt. Egy kevés vizet adok hozzá.

Egy másik serpenyőben kevés olajon a besózott májakat hirtelen elősütöm. Figyeljenek arra, hogy mindkét oldalát süssék elő! Az elősütés után egy pillanatra beleforgatom a hagymás raguba. A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

Ezek után a padlizsánt félbevágom, majd kivájom a belét. Ennek a helyére kerül majd a máj. 170 fokon körülbelül 8-10 percig sütöm, majd ha ha elkészült, párolt rizzsel tálalom. Az ízének és a látványnak is jót tesz, így egy kevés vágott petrezselyemmel díszítem, és készen is van. Próbálják ki feltétlen!

 

Egy másik padlizsános receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.