Csirkemájjal töltött gombafejek

Hozzávalók a csirkemájjal töltött gombafejekhez

  • 12 nagyobb db gomba (csiperke),
  • 20 dkg csirkemáj,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 2 fej hagyma,
  • bors,
  • só,
  • majoranna,
  • 4 db tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • jégsaláta,
  • borecet,
  • 10 dkg kígyóuborka,
  • 3 db paradicsom,
  • olaj (olíva),
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A csirkemájjal töltött gombafejek elkészítése

 

Egy edényben a füstölt szalonnát nagyobb darabokra vágjuk. Kicsit elkezdjük zsírjára pirítani.

Hozzáadjuk a megsózott, borsozott, majorannával megszórt csirkemájat. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Kis lángon addig abáljuk, amíg a máj már nem lesz nyers. Majd az egészet ledaráljuk, és kicsit hűlni hagyjuk.

A gombát megtisztítjuk és a szárát eltávolítjuk. A kalapjából egy kupakot levágunk úgy, hogy a gomba ne legyen lyukas. A gomba üregébe beletöltjük a májkrémet. A levágott kupakot a töltelékre nyomjuk, és végül bundázzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Bő olajban megsütjük.

A salátát vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paradicsomot is csíkokra vágjuk. Keverőtálba helyezzük, és kevés olívaolajjal és borecettel meglocsoljuk, majd az egészet összekeverjük. A gombával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.