Csirkemájkrémmel töltött tojás

A csirkemájkrémmel töltött tojás recept hozzávalói

8 db tojás, 10 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl forró tej, 60 dkg csirkemáj, só, frissen őrölt bors, 1,5 evőkanál mustár, 1 kisebb fejes saláta, 1 db lilahagyma, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem

Csirkemájkrémmel töltött tojás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkemájkrémmel töltött tojás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A csirkemájkrémmel töltött tojás recept elkészítése

Itt egy újabb töltött recept. A variációk száma meglehetősen sok, nem dobálózunk nagy szavakkal, hogy végtelen, de sok, az biztos. Ez is egy remek tipp, nézzék meg, próbálják ki!

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Hosszában félbevágjuk, kivesszük a sárgájukat. A fehérjéknek vékony talpakat vágunk, hogy ne boruljanak fel.

4 dkg vajat felolvasztunk, megszórjuk a liszttel és összekeverjük. Forró tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük.

A tisztított csirkemájat kisebb darabokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Forró serpenyőben pirítjuk, de csak annyira, hogy a közepe rózsaszín maradjon. Kihűtjük, majd áttörjük. Csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

A megmaradt 6 dkg puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a besamelt, a szitán áttört csirkemájat, a főtt tojássárgákat, majd sóval, borssal, és a mustárral ízesítjük. Végül habverővel könnyű habosra keverjük, és hűtőben lehűtjük.

A csirkemájkrémet habzsákba töltjük, majd az előkészített tojásokba nyomjuk. Tálaláskor salátalevelekre fektetjük, majd lilahagyma csíkokkal, paradicsommal, és petrezselyemmel díszítjük. Friss pékárut kínálunk mellé.

Adunk egy kis válogatást a recept végén, ha már az elején azt mondtuk, hogy a töltött receptek száma rengeteg. Ez most itt a Mit főzzünk ma? töltött receptjeinek gyűjtője, válogassanak kedvükre. Válogassanak a sokszorosan kipróbált receptek között, és amelyik megtetszik, készítsék is el. És persze várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.