Csirkemell besütve, zöldségekkel

Hozzávalók, csirkemell besütve, zöldségekkel

60 dkg csirkemell,
10 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
2 dl tejszín,
3 db tojás,
só,
20 dkg sajt,
szerecsendió,
bors,
2 db kaliforniai paprika,
1 db padlizsán,
4 fej gomba

 

Csirkemell besütve, zöldségekkel

Csirkemell besütve, zöldségekkel

 

A csirkemell besütve, zöldségekkel recept elkészítése

 

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, besózzuk, serpenyőben elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy gyorsforralóban vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük tejjel, és a tojássárgáját hozzákeverjük. A fehérjét habbá verjük, és amikor a mártás már kihűlt, akkor laza mozdulatokkal hozzákeverjük.

A zöldségeket csíkokra vágjuk, lepirítjuk, és közben sózzuk.

Az elősütött csirkére rátesszük a sült zöldségeket, ráöntjük a besamel mártást, és megreszeljük sajttal. Betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt szép piros színt nem kap: és ezután már csak a tálalás marad!

Egy más karakterű csirkés receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemell besütve, zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.