A csirkemell csípős szószban recept hozzávalói
- 900 ml csirkehúsleves,
- 4 db csirkemell,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1 db vöröshagyma apróra vágva,
- 1/2 evőkanál szárított petrezselyem,
- 1/2 teáskanál szárított oreganó,
- 1 teáskanál chilipor,
- 1/4 teáskanál őrölt kömény,
- só,
- bors,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 400 gramm paradicsomszósz,
- 3 db zöld chili,
- 150 gramm vörös cheddar sajt,
- 2 evőkanál tejföl,
- 8 db tortilla,
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
A szószhoz:
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál chilipor,
- 400 gramm paradicsomszósz,
- 1/4 teáskanál őrölt kömény,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- só,
- bors
Csirkemell csípős szószban
A csirkemell csípős szószban recept elkészítése
Ezt a receptet azoknak tartogattuk, akik benne vannak időnként egy kis csípős játékban. Reméljük megtetszik, és el is készítik otthon!
Forraljuk fel csirkehúsból készült levesünket (természetesen lehet leveskockából is), majd a megtisztított, megmosott csirkét rakjuk bele. Lefedve, lassú tűzön főzzük, körülbelül 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk benne még a csirkét 10-15 percig. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.
Közben vegyünk elő egy nagy serpenyőt, tegyünk bele egy kis olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fűszereket (petrezselyem, oreganó, őrölt kömény), a sót és a borsot, valamint a zúzott fokhagymát.
Ha egy kicsit összefonnyadt, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt, a kimagozott, és az apróra vágott chilit. Forraljuk össze, tegyük hozzá az apróra feldarabolt csirkemellet. Lassú tűzön főzzük 20 percig. Ha szükséges, öntsünk hozzá vizet, hogy a csirke ne száradjon ki. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A szósz elkészítése:
Egy kis olajat kezdjünk el hevíteni, majd adjuk hozzá a lisztet és a chiliport. Főzzük körülbelül két percig. Ezután lassan adagoljuk bele a paradicsomszószt. Keverjük folyamatosan, hogy a csomósodást elkerüljük. Adjuk hozzá az örült köményt, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Addig főzzük, amíg sűrű paradicsomszószt nem kapunk.
A csirkés keverékünkhöz közben adjuk hozzá a reszelt sajt egy részét, a tejfölt, a koriandert és addig keverjük, amíg a sajt el nem olvad. A tortilla közepére rakjuk a csirkés keverékünket, majd tekerjük fel úgy, mint ha egy palacsinta lenne. Tegyük bele egy hőálló edénybe, majd öntsük rá a csípős szószunkat és szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot. 15-20 percig süssük. Tálaláskor egy kis tejfölt, vagy apróra vágott koriandert tehetünk rá.
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!