Csirkemell csípős szószban

A csirkemell csípős szószban recept hozzávalói

  • 900 ml csirkehúsleves,
  • 4 db csirkemell,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva,
  • 1/2 evőkanál szárított petrezselyem,
  • 1/2 teáskanál szárított oreganó,
  • 1 teáskanál chilipor,
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 400 gramm paradicsomszósz,
  • 3 db zöld chili,
  • 150 gramm vörös cheddar sajt,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 8 db tortilla,
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander

A szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál chilipor,
  • 400 gramm paradicsomszósz,
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény,
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma,
  • só,
  • bors
Csirkemell csípős szószban

Csirkemell csípős szószban

 

A csirkemell csípős szószban recept elkészítése

 

Ezt a receptet azoknak tartogattuk, akik benne vannak időnként egy kis csípős játékban. Reméljük megtetszik, és el is készítik otthon!

Forraljuk fel csirkehúsból készült levesünket (természetesen lehet leveskockából is), majd a megtisztított, megmosott csirkét rakjuk bele. Lefedve, lassú tűzön főzzük, körülbelül 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk benne még a csirkét 10-15 percig. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Közben vegyünk elő egy nagy serpenyőt, tegyünk bele egy kis olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fűszereket (petrezselyem, oreganó, őrölt kömény), a sót és a borsot, valamint a zúzott fokhagymát.

Ha egy kicsit összefonnyadt, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt, a kimagozott, és az apróra vágott chilit. Forraljuk össze, tegyük hozzá az apróra feldarabolt csirkemellet. Lassú tűzön főzzük 20 percig. Ha szükséges, öntsünk hozzá vizet, hogy a csirke ne száradjon ki. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A szósz elkészítése:

Egy kis olajat kezdjünk el hevíteni, majd adjuk hozzá a lisztet és a chiliport. Főzzük körülbelül két percig. Ezután lassan adagoljuk bele a paradicsomszószt. Keverjük folyamatosan, hogy a csomósodást elkerüljük. Adjuk hozzá az örült köményt, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Addig főzzük, amíg sűrű paradicsomszószt nem kapunk.

A csirkés keverékünkhöz közben adjuk hozzá a reszelt sajt egy részét, a tejfölt, a koriandert és addig keverjük, amíg a sajt el nem olvad. A tortilla közepére rakjuk a csirkés keverékünket, majd tekerjük fel úgy, mint ha egy palacsinta lenne. Tegyük bele egy hőálló edénybe, majd öntsük rá a csípős szószunkat és szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot. 15-20 percig süssük. Tálaláskor egy kis tejfölt, vagy apróra vágott koriandert tehetünk rá.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!  



Comments are closed.