Csirkemell csípős szószban

A csirkemell csípős szószban recept hozzávalói

  • 900 ml csirkehúsleves,
  • 4 db csirkemell,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva,
  • 1/2 evőkanál szárított petrezselyem,
  • 1/2 teáskanál szárított oreganó,
  • 1 teáskanál chilipor,
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 400 gramm paradicsomszósz,
  • 3 db zöld chili,
  • 150 gramm vörös cheddar sajt,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 8 db tortilla,
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander

A szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál chilipor,
  • 400 gramm paradicsomszósz,
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény,
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma,
  • só,
  • bors

 

Csirkemell csípős szószban

Csirkemell csípős szószban

 

A csirkemell csípős szószban recept elkészítése

 

Forraljuk fel csirkehúsból készült levesünket (természetesen lehet leveskockából is), majd a megtisztított, megmosott csirkét rakjuk bele. Lefedve, lassú tűzön főzzük, körülbelül 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk benne még a csirkét 10-15 percig. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Közben vegyünk elő egy nagy serpenyőt, tegyünk bele egy kis olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fűszereket (petrezselyem, oreganó, őrölt kömény), a sót és a borsot, valamint a zúzott fokhagymát.

Ha egy kicsit összefonnyadt, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt, a kimagozott, és az apróra vágott chilit. Forraljuk össze, tegyük hozzá az apróra feldarabolt csirkemellet. Lassú tűzön főzzük 20 percig. Ha szükséges, öntsünk hozzá vizet, hogy a csirke ne száradjon ki. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A szósz elkészítése:

Egy kis olajat kezdjünk el hevíteni, majd adjuk hozzá a lisztet és a chiliport. Főzzük körülbelül két percig. Ezután lassan adagoljuk bele a paradicsomszószt. Keverjük folyamatosan, hogy a csomósodást elkerüljük. Adjuk hozzá az örült köményt, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Addig főzzük, amíg sűrű paradicsomszószt nem kapunk.

A csirkés keverékünkhöz közben adjuk hozzá a reszelt sajt egy részét, a tejfölt, a koriandert és addig keverjük, amíg a sajt el nem olvad. A tortilla közepére rakjuk a csirkés keverékünket, majd tekerjük fel úgy, mint ha egy palacsinta lenne. Tegyük bele egy hőálló edénybe, majd öntsük rá a csípős szószunkat és szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot. 15-20 percig süssük. Tálaláskor egy kis tejfölt, vagy apróra vágott koriandert tehetünk rá.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!  

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemell csípős szószban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.