Csirkemell juharszirupos áfonyával

A csirkemell juharszirupos áfonyával recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 4 szelet fonott kalács, 4 db tojás, 0,5 dl tejszín, cukor, só, rózsabors, 1 dl juharszirup, 10 dkg vörös vagy fekete áfonya, 1 dl vörösbor

Csirkemell juharszirupos áfonyával

Csirkemell juharszirupos áfonyával

 

A csirkemell juharszirupos áfonyával recept elkészítése

 

Nem csak a juharszirup és az áfonya lesz különleges ebben a receptben, hanem a tálalás módja is, kalácson tálalunk ugyanis. Nézzék meg, próbálják ki, igazi ínyencfalat!

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és egy kevés cukrot. Megforgatjuk benne a kalácsot, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalát.

A csirkemellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, rózsaborssal megszórjuk. Mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy másik serpenyőben a juharszirupot a vörösborral felfőzzük. Beledobjuk az áfonyát és nem forraljuk tovább.  A sült csirkét a bundás kaláccsal és az öntettel tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemell juharszirupos áfonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.