Csirkemell konyakos kacsamájjal töltve

Hozzávalók, csirkemell konyakos kacsamájjal töltve

  • 4 db nagyobb csirkemell,
  • só,
  • 40 dkg pecsenye kacsamáj,
  • 0,8 dl konyak,
  • 1 dl olaj,
  • 8 szál friss kakukkfű,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 8 vékony szelet füstölt húsos szalonna,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 2 szál zsenge sárgarépa,
  • 2 db kisebb cukkini,
  • 20 centi póréhagyma,
  • 2 db piros kaliforniai paprika,
  • só,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 dl száraz fehérbor

 

Csirkemell konyakos kacsamájjal töltve

Csirkemell konyakos kacsamájjal töltve

 

A csirkemell konyakos kacsamájjal töltve recept elkészítése

 

A csirkemellfiléket lapjával félbevágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután a megmosott lecsepegtetett kacsamájat csíkokra daraboljuk, és a hússzeletekre tesszük. Meglocsoljuk a konyakkal, megszórjuk az aprított kakukkfűvel, fokhagymával, majd szorosan felgöngyöljük, és 1-1 szelet szalonnába csavarjuk.

Kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd a csirkemell-tekercseket a szalonnahajtással lefelé, olajozott tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Közben a körethez a meghámozott sárgarépát, a megmosott cukkinit, póréhagymát, kaliforniai paprikát vékony csíkokra metéljük, és a forró olívaolajon, rázogatva roppanósra pirítjuk.

Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a fehérborral. Tálaláskor a szeletelt csirkemellet a ropogós zöldségszalmával körítjük, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Ha szívesen böngészne még további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának leginkább megfelelő receptet, és készítse el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Konyakos kacsamájjal töltött csirkemell, roppanós zöldségszalmával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.