Csirkemell pisztáciával tűzdelve, gyömbéres őszibarackkal

A Csirkemell pisztáciával tűzdelve, gyömbéres őszibarackkal recept hozzávalói

  • 70 dkg csirkemell,
  • 5 dkg gyömbér,
  • 2 db őszibarack,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 8 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • olaj,
  • 10 dkg pisztácia

 

Csirkemell pisztáciával tűzdelve, gyömbéres őszibarackkal

Csirkemell pisztáciával tűzdelve, gyömbéres őszibarackkal

 

Ezt az ételt valóban nagyon gyorsan el lehet készíteni, elöljáróban ennyit róla. A csirkemellbe pici lyukakat vágunk, ebbe kerülnek majd a pisztáciák. Az őszibarackot gerezdekre szeleteljük.

A csirkét egy serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közben egy másik forró serpenyőbe tesszük a barackot, ráhelyezzük a gyömbért, majd kevés vízzel felöntjük, pároljuk. Közben elkészítjük a köretet: a burgonyát megfőzzük, majd tejjel, tejszínnel, vajjal összeturmixoljuk.

Tálalásnál a burgonyapürére tesszük a barackszeleteket, majd a húst, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik csirkemelles receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemell pisztáciával tűzdelve, gyömbéres őszibarackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.