Csirkemell puliszkával

Hozzávalók, csirkemell puliszkával

60 dkg csirkemell
15 dkg spárga
10 dkg vaj
kakukkfű
10 dkg kukoricadara
3 dl tej

10 dkg sonka

 

Csirkemell puliszkával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkemell puliszkával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkemell puliszkával recept elkészítése

 

Ha spárgaszezon van, friss spárgából, ha nincs, konzervből vagy gyorsfagyasztottból készül ez a csirkés recept. A spárga remek alapanyag, itt is bizonyít. Nézzék meg, készítsék el!

A spárgákat megtisztítjuk, majd megfőzzük egy kicsit. Betekerjük a szárított sonkába, majd megsütjük. Meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel,  visszaforraljuk.

Vajjal behúzzuk a csirkéket, kakukkfűvel megszórjuk, és fehérborba pácoljuk.

A tejet 1.5 dl vízzel, sóval felforraljuk, a kukoricadarát beleszórjuk, és állandó kavargatás mellett főzzük.

A csirkeszeleteket kevés olajon kisütjük, a puliszkával és a spárgával tálaljuk. Aktuális csirkemellfilé árakat itt találnak.

Egy másik spárgás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20080502P)

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemell puliszkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.