Csirkemellfilé borsköntösben sütve

Hozzávalók, csirkemellfilé borsköntösben sütve

35 dkg őszibarack
5 dkg lilahagyma
1 csomag koriander
1 db lime
4 db csirkemellfilé

bors
5 dkg jégsaláta
10 dkg lolo
5 dkg madársaláta
málna
borecet
fehér bors

 

Csirkemellfilé borsköntösben sütve

Csirkemellfilé borsköntösben sütve

 

A csirkemellfilé borsköntösben sütve recept elkészítése

 

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd negyedeljük. A lila hagymát apró kockára, míg a koriander zöldet durvára vágjuk. Összekeverjük a zöld citrom levével, sózzuk, borsozzuk, majd marinírozzuk a negyedelt barackokkal. Kb. 25-30 percig állni hagyjuk.

A zöldsalátákat mossuk, tisztítjuk, szárítjuk, majd az egész fehér borsot fűszermozsárban összetörjük durvára. A csirkemellfiléket sózzuk, utána beleforgatjuk a durva fehér borsba. Forró olajon elősütjük, majd kb. 6-7 percig mérsékelt lángon kihúzatjuk.

Tálaláskor a vastagabb szeletekre vágott csirkemellfilét a roppanós saláták mellé helyezzük. A kísérő ízt képviselő marinírozott őszibarackszeletekből tehetünk bőven a csirkemellfilé mellé. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ugye már a színei is gyönyörködtetnek, nem véletlenül választottuk a lila hagymát, ugyanis nem csak az íze enyhébb, hanem a színe is jobb ehhez az ételhez.

Málnaecetet Önök is tudnak készíteni. Málnából és valamilyen ecetből, mondjuk fehérborecetből. Barack, csirkemell, lila hagyma adja meg a kompozíció lényegét.

Ha szeretne még válogatni sok-sok húsos recept közül, nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkemellfilé borsköntösben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.