Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával

Hozzávalók, csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával

  • 60 dkg csirkemell,
  • 10 dkg dió (darált),
  • 8 dkg sajt (parmezán),
  • 4 dkg burgonya,
  • 4 db paradicsom,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • 2 db tojás,
  • rozmaring,
  • petrezselyem,
  • csirkefűszer

 

Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával

Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával

 

A csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával recept elkészítése

 

A hús csirkemell, ezért nagyon gyorsan el fog készülni. A csirkét felkockázzuk, nyársra húzzuk, csirkefűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A tojásokat felverjük, a parmezánt a darált dióval összekeverjük. A nyársakat megforgatjuk a tojásban, majd a parmezános dióban. Forró serpenyőben sütjük, lassú tűzön sütjük, hogy a dió meg ne égjen. A burgonyát fóliákba tekerjük, és sütőben megsütjük. A paradicsomot a nyárs mellett sütjük, majd együtt a burgonya mellé helyezzük a sütőbe.

Amikor elkészül, a fóliás burgonyákat középen megvágjuk. A tejfölt összekeverjük durva borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal (de bármilyen fűszert tehetnek bele, ízlés szerint), és ez kerül a burgonya tetejére. Mellé helyezzük a nyársakat, díszítjük zöldsalátával. Ennyire egyszerű!

Ha sok-sok húsétel közül szeretne választani, nézzen el ide, és válogasson kedvére!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.