Csirkenyárs diós parmezánbundában

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, 10 dkg dió (darált), 8 dkg sajt (parmezán), 4 dkg burgonya, 4 db paradicsom, 2 dl tejföl, só, bors, 2 db tojás, rozmaring, petrezselyem, csirkefűszer

 

Csirkenyárs, diós parmezánbundában

Csirkenyárs, diós parmezánbundában

 

Én azért szeretem ezt az ételt, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul nagyon mutatós is. A parmezán remekül passzol a dióhoz, és fordítva, és kifejezetten jótékony hatással lesz a csirkehúsra is.

A hús csirkemell, ezért nagyon gyorsan el fog készülni. Talán ez volt az egyik első étel, amit megtanultam elkészíteni, és akkor döntöttem úgy, hogy a konyhában szeretném folytatni. Érdemes volt ugyanis foglalkozni az alapanyagokkal, mert tényleg jól sikerült – remélem, Önök is így lesznek vele!

A csirkét felkockázzuk, nyársra húzzuk, csirkefűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A tojásokat felverjük, a parmezánt a darált dióval összekeverjük. A nyársakat megforgatjuk a tojásban, majd a parmezános dióban. Forró serpenyőben sütjük, lassú tűzön sütjük, hogy a dió meg ne égjen. A burgonyát fóliákba tekerjük, és sütőben megsütjük. A paradicsomot a nyárs mellett sütjük, majd együtt a burgonya mellé helyezzük a sütőbe.

Amikor elkészül, a fóliás burgonyákat középen megvágjuk. A tejfölt összekeverjük durva borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal (de bármilyen fűszert tehetnek bele – ízlés szerint), és ez kerül a burgonya tetejére. Mellé helyezzük a nyársakat, díszítjük zöldsalátával. Ennyire egyszerű!

Itt pedig találnak még egy nyársas receptet, csak, hogy lehessen választani!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkenyárs diós parmezánbundában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.