Csirkenyárs diós parmezánbundában

A csirkenyárs diós parmezánbundában recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 10 dkg darált dió, 8 dkg parmezán sajt, 4 dkg burgonya, 4 db paradicsom, 2 dl tejföl, só, bors, 2 db tojás, rozmaring, petrezselyem, csirkefűszer

Csirkenyárs, diós parmezánbundában

Csirkenyárs, diós parmezánbundában

 

A csirkenyárs diós parmezánbundában recept elkészítése

 

Azért szeretjük ezt az ételt, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul nagyon mutatós is. A parmezán remekül passzol a dióhoz, és fordítva, és kifejezetten jótékony hatással lesz a csirkehúsra is.

A hús csirkemell, ezért nagyon gyorsan el fog készülni. Talán ez volt az egyik első étel, amit megtanultam elkészíteni, és akkor döntöttem úgy, hogy a konyhában szeretném folytatni. Érdemes volt ugyanis foglalkozni az alapanyagokkal, mert tényleg jól sikerült – remélem, Önök is így lesznek vele! A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A csirkét felkockázzuk, nyársra húzzuk, csirkefűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A tojásokat felverjük, a parmezánt a darált dióval összekeverjük. A nyársakat megforgatjuk a tojásban, majd a parmezános dióban. Forró serpenyőben sütjük, lassú tűzön sütjük, hogy a dió meg ne égjen. A burgonyát fóliákba tekerjük, és sütőben megsütjük. A paradicsomot a nyárs mellett sütjük, majd együtt a burgonya mellé helyezzük a sütőbe.

Amikor elkészül, a fóliás burgonyákat középen megvágjuk. A tejfölt összekeverjük durva borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal (de bármilyen fűszert tehetnek bele – ízlés szerint), és ez kerül a burgonya tetejére. Mellé helyezzük a nyársakat, díszítjük zöldsalátával. Ennyire egyszerű!

 

Itt pedig találnak még egy nyársas receptet, csak, hogy lehessen választani!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkenyárs diós parmezánbundában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.