Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel

Hozzávalók

2 fej hagyma, 40 dkg csirkemell, só, 2 db kaliforniai paprika (piros), 4 gerezd fokhagyma, 1 dl ketchup, chili, koriander, római kömény, 30 dkg kukoricadara, 2 db tojás, só, cukor, 1 csokor petrezselyem, 3 ek liszt, olaj

 

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel

 

A csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel recept elkészítése

 

Ha igazán gyors és egyszerű, de azért különleges receptet szeretnének, akár hétköznapi vacsorának, ez a tipp tökéletes megoldás lesz. Egyszerű alapanyagok, a különlegességet ezúttal a fűszerezés adja, és persze érdemes kipróbálni (már ha nem tették volna meg) a kukoricalepényt is. Vágjanak bele bátran!

A csirkét csíkokra, a hagymát finomra vágjuk. A hagymát lepirítjuk, rátesszük a csirkét, majd sózzuk és pirítjuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

 

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel 2

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel 2

 

Ha lepirult, hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és a zúzott fokhagymát, majd a ketchupot, a chilit, a római köményt. Forraljuk, és a végén a koriandert is hozzáadjuk.

 

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel 3

Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel 3

 

A kukoricát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, kicsi cukrot, vágott petrezselymet. Utána a lisztet, és kevés olajon pogácsákat sütünk belőle, majd tálaljuk.

Ha megtetszett a kukoricalepény, vagy úgy általában a lepény, mint köret, itt találnak egy másik receptet hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!

Még több csirkeragu receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.