Csirkeragu oregánóval és fehérborral

A csirkeragu oregánóval és fehérborral recept hozzávalói

0,5 dl olívaolaj, 1 fej kicsi hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 db nagyobb csirkecomb, 80 dkg burgonya, só, őrölt bors, 2 dl száraz fehér bor, 1 csokor friss oregánó, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom

Csirkeragu oregánóval és fehérborral

Csirkeragu oregánóval és fehérborral

 

A csirkeragu oregánóval és fehérborral recept elkészítése

 

Eszébe jutott a csirkeragu, rég készítette, vagy nemrég, de ki kéne próbálni valami újat, másfélét? Semmi gond, itt a Mit főzzünk ma? csirkeraguja!

A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsontozott nagyobb darabokra vágott csirkecombot, és összepirítjuk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután beleszórjuk a megtisztított parázsburgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen félig ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk.

Ekkor öntjük bele a száraz fehérbort, és megszórjuk az apróra vágott oregánóval, a kicsi kockákra aprított zöldpaprikával, paradicsommal. Végül közepes tűzön készre pároljuk, majd ha elkészült, forrón tálaljuk.

 

További csirkés recepteket itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában talál, nézzen körül, válogasson! Reméljük, megtalálja azt a receptet, ami kedvenccé válik.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeragu oregánóval és fehérborral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.