Csirkeragu oregánóval és fehérborral

Hozzávalók, csirkeragu oregánóval és fehérborral

0,5 dl olívaolaj
1 fej kicsi hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db nagyobb csirkecomb
80 dkg burgonya

őrölt bors
2 dl száraz fehér bor
1 csokor friss oregano
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

 

Csirkeragu oregánóval és fehérborral

Csirkeragu oregánóval és fehérborral

 

A csirkeragu oregánóval és fehérborral recept elkészítése

 

Eszébe jutott a csirkeragu, rég készítette, vagy nemrég, de ki kéne próbálni valami újat, másfélét? Semmi gond, itt a Mit főzzünk ma? csirkeraguja!

A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsontozott nagyobb darabokra vágott csirkecombot, és összepirítjuk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután beleszórjuk a megtisztított parázsburgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen félig ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk.

Ekkor öntjük bele a száraz fehérbort, és megszórjuk az apróra vágott oregánóval, a kicsi kockákra aprított zöldpaprikával, paradicsommal. Végül közepes tűzön készre pároljuk, majd ha elkészült, forrón tálaljuk.

További csirkés recepteket itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában talál, nézzen körül, válogasson! Reméljük, megtalálja azt a receptet, ami kedvenccé válik:). És persze várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeragu oregánóval és fehérborral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.