Csirkesaté curryvel, pezsgővel

Hozzávalók, csirkesaté curryvel, pezsgővel

4 db csirkemell filé

frissen őrölt bors
2 kiskanál curry por
1,5 dl száraz pezsgő
1 dl olívaolaj

A körete:

vajon párolt kerti zöldségek

 

Csirkesaté curryvel, pezsgővel

Csirkesaté curryvel, pezsgővel

 

A csirkesaté curryvel, pezsgővel recept elkészítése

 

Következzen tehát az indonéz sate, angol átiratban satay, és ahogyan mi használtuk, maláj írásmóddal saté: és már kitalálhatták, ahogy készül, az a jól ismert szlogenünk szerint történik, azaz Európa és a világ ízei magyarul. Nyársról van szó, mi most csirkével készítettük. További információkat itt találnak a satéról.

A megmosott csirkemelleket lapjával félbevágjuk, majd keresztben fél centi vastag csíkokra daraboljuk, és szorosan egymás mellé bambusznyársakra húzzuk. Sóval, borssal, a curry porral fűszerezzük, majd magas falú edénybe tesszük, és meglocsoljuk a száraz pezsgővel, az olívaolajjal. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután fóliával letakarva 1-2 órát hűtőbe tesszük pácolódni. Végül a nyársakat forró teflon serpenyőben pirosra sütjük, majd meglocsoljuk a pácoló levével, és összepároljuk. Ha elkészült a csirkesaté, tányérra fektetjük, és vajon párolt kerti zöldségekkel körítjük.

Ha böngészni szeretne még egzotikus, vagy kevésbé egzotikus húsreceptek között, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válassza ki, amelyik tetszik, és készítse el! És várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkesaté curryvel, pezsgővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.