Csirkeszárny zöldbabbal töltött paradicsommal

A csirkeszárny zöldbabbal töltött paradicsommal recept hozzávalói

8 db nagyobb csirkeszárny, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál paprikakrém, 1 kiskanál aprított friss majoránna, 0,8 dl olaj

A körethez:

8 db paradicsom, só, frissen őrölt bors, 30 dkg tisztított zöldbab, 4 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem

Csirkeszárny zöldbabbal töltött paradicsommal

Csirkeszárny zöldbabbal töltött paradicsommal

 

A csirkeszárny zöldbabbal töltött paradicsommal recept elkészítése

 

Az igazán olcsó hozzávalók közé tartozik a csirkeszárny, de ez mit sem von le az értékéből, ha jól van elkészítve. A Mit főzzünk ma? feladata pedig az, hogy jobbnál jobb recepteket adjon mindenhez, jelen esetben a csirkeszárnyhoz. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkeszárnyakat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a paprikakrémmel és a majoránnával fűszerezzük. 1 órát hűtőbe tesszük pácolódni, közben elkészítjük a köretet. A megmosott paradicsomoknak kalapokat vágunk, evőkanállal kivájjuk a belsejüket, és sóval, borssal beszórjuk. A tisztított zöldbabot kisebb darabokra vágjuk, sózott vízben roppanósra főzzük, és leszűrjük. A csirkeszárnyhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután az olvasztott vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldbabot és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. 1-2 percig pároljuk, majd az előkészített paradicsomokba töltjük, és a paradicsomokat tepsibe fektetjük. 190 fokos sütőben, 10-12 percet sütjük.

Elkészítjük a csirkeszárnyakat. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a pácolt csirkehúst, egy nehezebb edénnyel lepréseljük, és közepes tűzön sütjük. Ha megpirult az egyik oldala, megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A csirkeszárnyakat sülés közben azért kell préselve sütni, hogy a hő jobban átjárja a húst, és a csont mellett is teljesen átsüljön. Tálaláskor a töltött paradicsomokat tányérra tesszük, melléfektetjük a megsült csirkeszárnyakat, és körbelocsoljuk a szaftjával.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.