Csirkeszárnyak babos raguval

Hozzávalók, csirkeszárnyak babos raguval

  • 4 db csirkeszárny,
  • 15 dkg szeletelt bacon,
  • 25 dkg bab (piros),
  • 10 dkg rizs,
  • 1 dl ketchup,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • chili,
  • só,
  • őrölt bors,
  • zellerszár,
  • 20 dkg paradicsom

 

Csirkeszárnyak babos raguval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkeszárnyak babos raguval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkeszárnyak babos raguval recept elkészítése

 

A csirkeszárnyakat a forgónál félbevágjuk, kicsit meghúzzuk jobbról is és balról is a csirkehúst. A csirkeszárnyakhoz aktuális árat itt találnak.

A másik feléből kivesszük a kisebbik csontot, s ezen is felhúzzuk a húst, comb alakot formálunk belőle. Sózzuk, fűszerezzük a húst, lisztbe forgatjuk, majd palacsintatésztába mártjuk. Forró, bő olajban kisütjük.

A raguhoz serpenyőben olívaolajat hevítünk, hagymát pirítunk, hozzáadjuk a kockára vágott zellerszárat, a babot (mi most konzervbabot használunk, ha a kedves nézők friss babbal szeretnék elkészíteni a ragut, akkor ne felejtsék el előfőzni a babot) és a kockára vágott paradicsomot.

Kipróbálna egy másik babragu elkészítési módot? Itt egy javaslat, Mit főzzünk ma?-módra.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030714)

Cím
Recept neve
Csirkeszárnyak babos raguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.