Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

Hozzávalók:

80 dkg csirkeszárny, 2 db tojás, mustár, liszt, só, bors, 1 db paprika, 30 dkg cukkini, 20 dkg póréhagyma, 1 db padlizsán, 1 dl olaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 4x2 db palacsinta, 4 adag zöldséges rizs

 

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

 

A csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával recept elkészítése

 

A zöldséges ragu julienne-re vágott újhagymából, sárgarépából, cukkiniből és gombából készült. Egy tojást is adunk hozzá, ami összetartja a tölteléket.

Betöltjük a palacsintákat a zöldséges raguval, majd tejfölből és tojásból mártást készítünk. A mártást a palacsinták tetejére tesszük. Ezután könnyen olvadó sajtot (pl. Anikó sajtot) reszelünk a tetejére. Mikróban kb. 3 percig csőben sütjük.

A csirkeszárnyak végét levágjuk. A csontról lehúzzuk a húst, majd visszafordítjuk. Szójaszószból, sóból, borsból pácot készítünk, jól átforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, kevés lisztet adunk még hozzá, majd bő, forró olajban kisütjük. A csirkeszárnyakhoz aktuális árat itt találnak.

Serpenyőbe áthelyezzük a megsült szárnyakat, mellé mustárt teszünk és hús alaplével felöntjük. Az egészet jól összerpároljuk, a szárnyakat átforgatjuk. Tálalásnál két palacsintát teszünk egy tányérre, s a szárnyakból kis halmot képezünk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy édes palacsinta receptjéért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.