Csirketekercs spárgával, bormártásban

A csirketekercs spárgával, bormártásban recept hozzávalói

3 db csirkemell filé, só, frissen őrölt bors, 6 szál forrázott fehér spárga, 0,5 dl olívaolaj, 2,5 dl száraz fehérbor, 1,5 dl zöldség leves, 1 jó kiskanál keményítő, 1,5 dl tejszín, 1 csokor francia petrezselyem, 3 db citrom

Csirketekercs spárgával, bormártásban

Csirketekercs spárgával, bormártásban

 

A csirketekercs spárgával, bormártásban recept elkészítése

 

Spárgaszezonban feltétlenül, szezonon kívül, ha a pénztárca megengedi, akkor is. Röviden ezzel harangozzuk be ezt a friss, egészséges receptet. A spárgáról több ízben zengtük már ódákat, most nem tesszük, csak annyit mondunk, hogy nézzék meg, és készítsék is el így!

A csirkemellfiléket lapjával félbevágjuk, majd hosszában elfelezzük. Kicsit megklopfoljuk, és sóval, borssal, fűszerezzük. A forrázott spárga sípok végeit, két centi vastagon levágjuk, majd mindegyik csirkemell szeletre 3-3 szálat fektetünk. Ezután szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük, és a forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ezután, egymás mellé tepsibe fektetjük, ráöntjük a fehérbor, a zöldségleves felét, majd alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben 15-20 percet pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a csirketekercseket a pároló léből, ezután hozzáöntjük a fehérbor, a zöldségleves másik felét, majd felforraljuk. Végül a kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük, és belefőzzük a tejszínt. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd az egyik citrom reszelt héjával, és kicsavart levével pikánsra ízesítjük.

Csirketekercs spárgával, bormártásban

Csirketekercs spárgával, bormártásban

Tálaláskor, a fehérboros mártást tányérokra öntjük, és belefektetjük a spárgával töltött csirketekercseket. A húsokra egy-egy hámozott citromcikket teszünk, és ízlés szerint megszórjuk apró kockákra vágott piros kaliforniai paprikával.

 

A Mit főzzünk ma? rendszeres kedves Olvasói tudják, hogy az (egyik) gyengénk a spárga, itt találnak egy részletes videóreceptet spárgához. Kicsit másképp.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirketekercs spárgával, bormártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.