Csirketekercs spárgával, bormártásban

Hozzávalók, csirketekercs spárgával, bormártásban

3 db csirkemell filé

frissen őrölt bors
36 szál forrázott fehér spárga
0.5 dl olívaolaj
2,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl zöldség leves
1 jó kiskanál keményítő
1,5 dl tejszín
1 csokor francia petrezselyem
3 db citrom

 

Csirketekercs spárgával, bormártásban

Csirketekercs spárgával, bormártásban

 

A csirketekercs spárgával, bormártásban recept elkészítése

 

A csirkemellfiléket lapjával félbevágjuk, majd hosszában elfelezzük. Kicsit megklopfoljuk, és sóval, borssal, fűszerezzük. A forrázott spárga sípok végeit, két centi vastagon levágjuk, majd mindegyik csirkemell szeletre 3-3 szálat fektetünk. Ezután szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük, és a forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ezután, egymás mellé tepsibe fektetjük, ráöntjük a fehérbor, a zöldségleves felét, majd alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben 15-20 percet pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a csirketekercseket a pároló léből, ezután hozzáöntjük a fehérbor, a zöldségleves másik felét, majd felforraljuk. Végül a kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük, és belefőzzük a tejszínt. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd az egyik citrom reszelt héjával, és kicsavart levével pikánsra ízesítjük.

Tálaláskor, a fehérboros mártást tányérokra öntjük, és belefektetjük a spárgával töltött csirketekercseket. A húsokra egy-egy hámozott citromcikket teszünk, és ízlés szerint megszórjuk apró kockákra vágott piros kaliforniai paprikával.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Csirketekercs spárgával, bormártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.