Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésborda,
  • 20 dkg sajt (mozzarella),
  • só,
  • bors,
  • oregano,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg cukkini,
  • 5 dkg paradicsom,
  • 2 db újhagyma,
  • 10 dkg gomba,
  • 5 dkg medvehagyma,
  • 60 dkg burgonya

 

Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal,

Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal,

 

A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.

Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!

A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.

Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!

A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).

Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal
Author Name
Published On


Comments are closed.