Csomboros báránycsülök

A csomboros báránycsülök recept hozzávalói

  • 4 db báránycsülök,
  • 10 dkg bacon,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • kömény,
  • só,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 5 dkg újhagyma,
  • 2 dkg cukor,
  • csombor,
  • 50 dkg burgonya,
  • hagyma,
  • paradicsom,
  • sárgarépa,
  • margarin,
  • babérlevél,
  • bors
Csomboros báránycsülök, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csomboros báránycsülök, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csomboros báránycsülök recept elkészítése

 

Húsos barátainknak, barátnőinknek ajánljuk ezt a receptet, amit a kiváló fűszer, a csombor, alias borsikafű koronáz meg ma. Hangsúlyozzuk, nehéz ételről van szó, gondoljanak a kompenzációjára is. Ellenben megéri. Nagyon. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A báránycsülköt  jól megsózzuk, csomborral is minden oldalát megszórjuk. Ezután zöldségágyra helyezzük, amely nem más, mint hagyma, paradicsom és sárgarépa. A bárányhoz aktuális árakat itt találnak.

Babérlevelet és pár szem borsot is teszünk hozzá, valamint fokhagymát. Kevés zsiradékot teszünk rá, mi most koleszterinmentes margarint használunk. 180 fokos sütőbe rakjuk be. Kevés víz van alatta, sütés közben ne feledjék locsolgatni sem.

Serpenyőben margarint olvasztunk, kevés kristálycukrot karamellizálunk. Pici kömény teszünk bele, kipattogtatjuk, majd hozzákerül a vöröshagyma, az újhagyma és végül a savanyúkáposzta.

Köretnek szép hordó alakú burgonyát faragunk ki. Ropogósra megfőzzük, szeletelt baconba egyesével becsavarjuk. Amikor a hús félig megsült, ezeket a burgonyákat mellétesszük, szép, piros, ropogósra megsütjük.

 

Borsikafű, csombor? A név is fontos, meg az íz is, amit kapunk, itt egy kis válogatás csomboros (borsikafüves?) receptjeinkből:).

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030929)

Cím
recipe image
Recept neve
Csomboros báránycsülök
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.