Csontos báránykaraj tzatzikivel

A csontos báránykaraj tzatzikivel recept hozzávalói

8 x 8 dkg csontos báránykaraj, 2 dkg só, bors, 1 dkg tárkony,  5 dkg vaj, 50 dkg cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál balzsamecet,  2 db bagett

A tzatzikihez:

70 dkg görög joghurt juhtejből, 1 db kígyóuborka, só, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál  fehérborecet, 1 evőkanál olívaolaj

Csontos báránykaraj tzatzikivel

Csontos báránykaraj tzatzikivel

 

A csontos báránykaraj tzatzikivel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul típusú recept ismét, bár azért hozzá kell tennünk, hogy a bárány a magyar konyhában megszokott alapanyag volt, reméljük, az lesz ismét. A mediterrán hangulatról a tzatziki gondoskodik ma, a bárány mellett, persze. Nos, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a báránybordákat megsütjük, ezúttal vajon. A visszamaradt zsiradékban fokhagymát pirítunk, majd adunk hozzá karikára vágott cukkinit, sót, borsot, valamint egy kevés balzsamecetet. Bárányhúshoz aktuális árakat itt találnak.

Jöhet a görög remek elkészítése: egy tálba joghurtot teszünk, amihez hozzáadjuk a reszelt uborkát, amit előzőleg sóval 10 percig állni hagytunk, és a levét kinyomtuk. Fokhagymát összepréselünk, majd ecetet, és egy kevés olajat adunk hozzá. Ha elkészült, a tetejére tegyünk friss borsmentát.

Tálaláskor a bagettet a karaj mellé helyezzük, ahogyan a képen is látják, a tzatzikit pedig egy kisebb tálkában, vagy pedig egy piros kaliforniai paprikába töltve kínáljuk hozzá. Utóbbi igazi friss íz, abszolút mediterrán hangulat!

 

Ha megnézne még egy bárányreceptet, mi benne vagyunk, itt mutatunk egy egészen más jellegűt! Nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.