Csontos sertésborda káposztával

Hozzávalók, csontos sertésborda káposztával

4 szelet csontos sertésborda

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg savanyú káposzta
1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
1 csokor friss majoránna

 

Csontos sertésborda káposztával

Csontos sertésborda káposztával

 

A csontos sertésborda káposztával recept elkészítése

 

A csontos sertésbordákat kicsit megklopfoljuk, az inas részeket éles késsel bevagdossuk sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a forró olajon minden oldalukat megpirítjuk. Tepsibe tesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vékony csíkokra metélt füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, megfuttatjuk, és rászórjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg, ha túl savanyú a káposzta hideg vízzel öblítsük le.

Magas tűzön összepirítjuk, és sóval, borssal, a fűszerköménnyel, az aprított majoránnával ízesítjük. Az elkészült káposztát az elősütött karajszeletekre halmozzuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón, burgonyapürével tálaljuk. A csontos sertésbordához aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csontos sertésborda káposztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.