Csontos sertésborda zsályával

A csontos sertésborda zsályával recept hozzávalói

60 dkg csontos sertésborda, só, bors, zsálya, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg koktélparadicsom, 30 dkg burgonya

Csontos sertésborda zsályával

Csontos sertésborda zsályával

 

A csontos sertésborda zsályával recept elkészítése

 

Pácolós recept, azaz kalkulálni kell azzal az idővel, amennyire a pácnak szüksége van. Utána viszont már könnyű a dolgunk, és persze az sem véletlen, hogy csontos húst választottunk ma. Nézzék meg, készítsék is el, és kiderül, miért történt így!

A sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácoljuk a húst. Néhány órát szánjunk rá. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük. A csontos sertésbordához aktuális árat itt találnak.

A burgonyát megfőzzük, szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk. Az egészet együtt pirítjuk.

A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk.

 

Remek ételeket készíthetünk zsályával, itt is van egy másik példa!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csontos sertésborda zsályával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.