Csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával

A csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával recept hozzávalói

  • durva bors,
  • rozmaring,
  • olaj,
  • 50 dkg koktélparadicsom,
  • 2 szál póréhagyma,
  • 40 dkg burgonya,
  • só,
  • bazsalikom,
  • 1 dl fehér bor,
  • 8 dkg vaj,
  • zsálya,
  • 80 dkg csontos karaj
Csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával

Csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával

 

A csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával recept elkészítése

 

Most csontos karajjal dolgozunk, nem véletlenül, mert a csonttal együtt sült hús íze egészen más - legalábbis a mi véleményünk szerint. Nézzék meg, próbálják ki, higgyék el, nem véletlenül csináltuk így!

A húst csonttal együtt leszeleteljük. Megborsozzuk, vágott zsályával és rozmaringgal meghintjük. Olajba tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. A csontos karajhoz aktuális árat itt találnak.

A póréhagymát ujjnyi vastagra felszeleteljük. A koktélparadicsomot forró vízben leforrázzuk és a bőrét lehúzzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a póréhagymát beletesszük. Kicsit lepirítjuk és fehérborral felöntjük. Koktélparadicsomot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és vágott bazsalikommal meghintjük.

Egy másik serpenyőben az olajból kivett hús mindkét oldalát sózzuk és megsütjük. Mellé kockára vágott főtt burgonyát helyezünk és együtt sütjük. A póréhagymás raguval tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csontos sertéskaraj, bazsalikomos póréhagymával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.