Dióolajos libamell almakompóttal

A dióolajos libamell almakompóttal recept hozzávalói

2 dl almalé, 2 db citrom, mustár, 2 evőkanál méz, 5 db alma, különböző zöldsaláták, dióolaj, málnaecet, 40 dkg füstölt libamell

Dióolajos libamell almakompóttal

Dióolajos libamell almakompóttal

 

A dióolajos libamell almakompóttal recept elkészítése

 

A libamell önmagáért beszél, és most abszolút hagyományos alapanyagokkal dolgozunk, mint a dió és az alma. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el!

Először a dióbelet megpirítjuk: fekete szemcsék jelenjenek meg rajta. Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. Almalébe beletesszük az almakockákat, a citromlevet és egy kevés mézet. Az egészet főzzük, vigyázzunk, nem kell forralni. inkább párolni.

Egy tálba mézet, málnaecetet, a pirított diót, kevés mustárt, szintén egy kevés almalevet, dióolajat összekeverünk, s már kész is a vinaigrette. Felszeleteljük a füstölt libamellet. A libamellhez aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a pogácsaszaggatót a tányér közepére helyezzük, rétegezve helyezzük bele a libamellet, a salátát és a diós vinaigrettet. A dióolajhoz aktuális árat, tájékoztatót itt találnak. A salátákhoz ötleteket innen meríthetnek.

Ehhez az ételhez kivételesen nem bort ajánlunk, hanem egy igazán remek sört, a Hopf Muospacher Bockfotznt. Kiválóan passzol a libához!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Dióolajos libamell almakompóttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.