Egész sült csirke sajttal töltve

Az egész sült csirke sajttal töltve recept hozzávalói

  • 2 db csirke (kb. 70 dkg),
  • 15 dkg sajt,
  • 1,5 db száraz zsemle,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 1 db szétnyomott fokhagymagerezd,
  • 4 dkg bacon,
  • 5 dkg csirkemáj,
  • 2 dl tej,
  • 1 db tojás,
  • 3 evőkanál zöldfűszer (petrezselyemzöld, majoranna),
  • só,
  • bors
Egész sült csirke sajttal töltve

Egész sült csirke sajttal töltve

 

Az egész sült csirke sajttal töltve recept elkészítése

 

Töltött recept újratöltve. Aki már ismeri a Mit főzzünk ma? oldalát, tudja, hogy töltött receptből nálunk nincs hiány. És itt is van a következő, nézzék, készítsék el ezt is!

A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Az egész csirkéhez aktuális árat itt találnak.

Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk!

A kis darabokra vágott csirkemájat a zsiradékban 1 percig sütjük. Elkészítjük a tölteléket: egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a sajtot, a pirított hagymát, csirkemájat és a három darab tojást. Mindezeket összekeverjük, és megtöltjük a csirkét.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, a csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük.

30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd még egyszer megkenjük vajjal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

És itt találnak még egy csirkés receptet - persze teljesen másképpen!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egész sült csirke sajttal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.