Egyszerű csirkenyárs

 Hozzávalók, egyszerű csirkenyárs

60 dkg csirkemell
2 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
1 dl tejszín
durva bors

30 dkg rizs
1 csomag petrezselyem

 

 

Az egyszerű csirkenyárs recept elkészítése

 

A kifilézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk a csirkemellkockákat, sózzuk és megszórjuk durvára őrölt borssal. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a nyársat, hirtelen minden oldalát megkapatjuk egy pillanatra. Amikor a pörzsanyagot megkapta, hozzáadjuk a az összevágott hagymát, amikor egy kicsit „megfut”, akkor adjuk hozzá a mustárt, később a mézet.

Ezután kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. Fontos, hogy ne sok vizet öntsenek hozzá, mert nem megfőzzük, csak keveset, mert pároljuk. Ha már eléggé bepárolódott, kiemeljük.

A párolólevet kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, amivel megfelelő sűrűségűre visszaforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk. A rizsre ráfektetjük a csirkenyársakat, a meglocsoljuk egy kicsit a saját hagymás szaftjával. Díszítjük kaporral és kaliforniai paprikával.

 

Egyszerű csirkenyárs

 

A teljes videóreceptet itt találják.

Csirkemell, egy kicsit másképpen pedig itt.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű csirkenyárs
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.