Egyszerű göngyölt kel

Hozzávalók, egyszerű göngyölt kel

1 kg kelkáposzta,
20 dkg burgonya,
30 dkg darált sertéshús,
5 dkg vöröshagyma,
1 csomag fasírtpor,
10 dkg füstölt sajt,
1 dl olaj,
5 dkg liszt,
kömény,
ételízesítő,
majoránna,
fűszerpaprika,
őrölt bors

 

Egyszerű göngyölt kel

Egyszerű göngyölt kel

 

Az egyszerű göngyölt kel elkészítése

 

A kelkáposztafejről leválasztunk óvatosan leveleket, amit szódabikarbónás vízben leforrázunk. Így szép zöld marad a levél színe, és könnyen formálható lesz. A vastag szármákat levágjuk, kicsit megklopfoljuk, ezáltal a leveleket könnyen fel tudjuk majd göngyölni.

Kevés olajon a kockára vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk. Amikor a hagyma is üveges, megszórjuk fűszerpaprikával, oldjuk a színét, majd felöntjük kevés vízzel és kiforraljuk.

A pörköltalapra a kockára vágott burgonyát, majd a rusztikus darabokra felvágott kelkáposztát tesszük. Arra ügyeljünk, hogy egyszerre puhuljanak fel, a káposztánk ne főjön szét! Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és köménnyel.

Elkészítjük a tölteléket: 2 dl vízbe elkeverünk egy tasak fasírtport, és hozzátesszük a darált húst. A tölteléket még pikánsabbá, ízletesebbé tehetjük, ha reszelt füstölt sajtot keverünk hozzá. Az így kapott masszával betöltjük a káposztaleveleket, s rátesszük az alapra. Csontlével felengedjük, készre pároljuk. Amikor kész, a töltelékeket kivesszük, és az alapot tejfölös keményítővel bekötjük. Felforraljuk, majd tálaljuk.

Tálaláskor a tálra először kimerjük a főzeléket, majd ráhelyezzük a töltelékeket. Simára kevert tejföllel meglocsoljuk, megdíszítjük. Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű göngyölt kel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.