Egyszerű húsos rétes

Az egyszerű húsos rétes hozzávalói

60-70 dkg sertéslapocka, 3 fej közepes vöröshagyma, 1 evőkanál paprika, só, bors,  1 paprika, 1 paradicsom, 10 dkg szalonna, 50 dkg gomba, 2 fej közepes vöröshagyma, só, bors, 4 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 3 csomag réteslap, 10 dkg zsemlemorzsa

Egyszerű húsos rétes

Egyszerű húsos rétes

Az egyszerű húsos rétes elkészítése

Mert a rétes ezerféle, tudja ezt jól mindenki. Ha viszont ezerféle, miért ne lehetne húsos? Akár egy megmaradt pörkölt újrahasznosítása? Bizony!

Tartalmas sertéspörköltet készítünk, ledaráljuk vagy nagyon apró darabokra összevágjuk a saját levével együtt. A sertéslapockához aktuális árat itt találnak.

A kiterített réteslapokat megkenjük olajjal, zsemlemorzsával szórjuk. A pörköltünket egy sorba elhelyezzük, nem túl szorosan feltekerjük közepes sütőben készre sütjük.

Amíg a rétesünk sül készítsük el a gomba mártásunkat. A kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Fűszerpaprikát szórunk rá, felengedjük kevés vízzel, kiforraljuk.

A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint egy kis erős paprikával. Fejfeles habarással sűrítjük

Tálaláskor a felszeletelt rétesek közé öntjük. Díszíthetjük tejföllel, paradicsommal, paprikával.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű húsos rétes
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.